luzy na kole honda cbr f4
• Strona 1 z 1
luzy na kole honda cbr f4
witam
mam problem z tylnym kolem.... w czasie powolnej jazdy czy szybszej po nacisnieciu tylnego hamulca robi sie glosny trzask... sprawdzalem kolo i okazalo sie , ze mam luzy , normalnie kolo sie rusza na boki..
jak to naprawic ????\
pozdrawiam
mam problem z tylnym kolem.... w czasie powolnej jazdy czy szybszej po nacisnieciu tylnego hamulca robi sie glosny trzask... sprawdzalem kolo i okazalo sie , ze mam luzy , normalnie kolo sie rusza na boki..
jak to naprawic ????\
pozdrawiam
-
rzydu22 - Świeżak
Zobacz czy sa wszystkei podkladki dystansowe na osce kola. Jesli tak to sciagnij kolo, poloz na ziemi, wsadz oske i poruszaj. Jesli stwierdzisz luzy wybij lozyska przy pomocy preta i mlotka i udaj sie z nimi do sklepu z lozyskami (nie do motocyklowego bo tam drozej a lozyska takie same). Nowe wbij na miejsce mlotkiem
@wrocław | | http://bikepics.com/members/teoysta/
-
teoysta - Świeżak
witam ponownie... kolo rozebralem na czesci... i stwierdzilem , ze lozysko jest z jednej strony do wymiany , zlozylem motor i dalej to samo...
trzymam sprzeglo , jade okolo 10 , 20 kmh naciskam hamulec tylny , kolo hamuje i slychac glosny trzask za kazdym razem po mocniejszym nacisnieciu hamulca
trzymam sprzeglo , jade okolo 10 , 20 kmh naciskam hamulec tylny , kolo hamuje i slychac glosny trzask za kazdym razem po mocniejszym nacisnieciu hamulca
-
rzydu22 - Świeżak
A jam masz napiety lancuch?? Jam mialem luzny i przy hamowaniu lancuch uderzal o wahacz i byl taki stuk sprawdz to.
- Grzesiek-88
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
rzydu22 napisał(a):trzaski pochodza od skrzyni biegow....
wiec teraz nie mam pojecia co tam stuka...
a może jednak łańcuhc przeskakuje na zębatce przedniej?
Podobne objawy pare tematów obok.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
To radziłbym Ci więcej tego nie sprawdzać. Miałem kiedyś podobny objaw i była to wina wyrypanego zęba na jednym biegu. Efektem sprawdzania co jest było wyrypanie kolejnych 2 biegów. Na szczęście było to w motorowerze i kupiłem całą skrzynię za 200zł.
Jeśli jesteś pewien że trzask dobiega z silnika to go więcej nie odpalaj tylko dobieraj się do skrzyni.
Jeśli jesteś pewien że trzask dobiega z silnika to go więcej nie odpalaj tylko dobieraj się do skrzyni.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
W takim wypadku jesli nie masz z byt wilkeigo doswiadczenia w mechanice jedz do mechanika i niech on zobaczy co tam sie dzieje. Swoja droga dziwne ze w f4 takie cos sie stalo. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Jak jest kasetowa to da radę. Ale w CBR chyba taka nie była.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
witam ponownie
jestem juz po przegladzie silnika i problem hondy cbr f4 rozwiazany...
stuki pochodza ze skrzyni biegow chodz wszystkie zeby są w dobrym stanie ale ten tym ma wade z luzem na wałku zdawczym , który powoduje nie przyjemny stuk ale dobrze , że to nic poważnego wiec jedziemy dalej
pozdrawiam
jestem juz po przegladzie silnika i problem hondy cbr f4 rozwiazany...
stuki pochodza ze skrzyni biegow chodz wszystkie zeby są w dobrym stanie ale ten tym ma wade z luzem na wałku zdawczym , który powoduje nie przyjemny stuk ale dobrze , że to nic poważnego wiec jedziemy dalej
pozdrawiam
-
rzydu22 - Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości