Hamulce Bębnowe GPZ 500S
• Strona 1 z 1
Hamulce Bębnowe GPZ 500S
Hej.
Odrazu mówię ze przeszukałem forum aby sie dowiedzieć o tych hamulcach i niestety nic nie znalazłem wiec piszę...
W tym tygodniu chcę kupić motor Kawa gpz 500 S z 94 roku. Ma on jeszcze hamulec bębnowy z tyłu i czytałem ze nie polecacie tych hamulcy i czy mogę wiedzieć dlaczego ?
Właściciel mówił ze nie było z nimi problemu i mu nie piszczały a poza tym ze tak na prawdę nożnego hamulca prawie nie używał.
Odrazu mówię ze przeszukałem forum aby sie dowiedzieć o tych hamulcach i niestety nic nie znalazłem wiec piszę...
W tym tygodniu chcę kupić motor Kawa gpz 500 S z 94 roku. Ma on jeszcze hamulec bębnowy z tyłu i czytałem ze nie polecacie tych hamulcy i czy mogę wiedzieć dlaczego ?
Właściciel mówił ze nie było z nimi problemu i mu nie piszczały a poza tym ze tak na prawdę nożnego hamulca prawie nie używał.
- kowaal11
- Świeżak
wiesz z tym to jest różnie bo moto wyprodukowali powiedzmy w styczniu a new wersje zaczęli produkować w lutym i już masz ten sam rocznik i 2 modele, ja niby mam kawę w grudnia 98r. i wtedy wprowadzili mocniejszą ramę z tyłu i wskaźnik paliwa, no a ja wskaźnika paliwa nie mam, a rama jest mocniejsza... więc z tym to jest różnie
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
a i ja mam hamulce bębnowy z tyłu, już połowa zużycia i nie narzekam na niego, wystarczy go dobrze podciągnąć i jest luks, i dodam że nie trzeba dużo siły żeby zablokować tylne koło. a i sprawdź ile ma okładzin jeszcze jak by co, bo jak już będzie miał wydarte to będziesz miał problem z dokupieniem nowych... a sprawdzić łatwo bo są tam takie oznaczenia na bębnie
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/item778052183_kawasaki_gpz_500_s_idealny_na_pierwszy_motocykl.html#gallery (otwórz link)
to jest ten motor... od razu mówię ze żadnych dzwonów itp nie miał.
to jest ten motor... od razu mówię ze żadnych dzwonów itp nie miał.
- kowaal11
- Świeżak
przed obecnym użytkownikiem miała go osoba przez 10 lat (miłośnik 2 kółek który miał też inne lepsze maszyny) dokładnie dwa lata temu chciał nauczyć żonę jeździć na moto i przy nauce przewróciła sie na bok lewy jak dobrze pamiętam i dlatego był malowany.
- kowaal11
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości