ZX9R - kilka pytań odnośnie przygotowania do zimy
• Strona 1 z 1
ZX9R - kilka pytań odnośnie przygotowania do zimy
Mam kilka pytań odnośnie przygotowania ZX9-tki 2003r do zimy.
Czy wypalać paliwo z gazników?
Czy zostawić akumulator czy wyjąć z moto ( w sensie czy nic się nie stanie modułom itd jeżeli będą bez prądu)?
Czy lepiej np raz na 2 tygodnie odpalić moto żeby silnik pochodził sobie?
Czy wypalać paliwo z gazników?
Czy zostawić akumulator czy wyjąć z moto ( w sensie czy nic się nie stanie modułom itd jeżeli będą bez prądu)?
Czy lepiej np raz na 2 tygodnie odpalić moto żeby silnik pochodził sobie?
- dolek
- Świeżak
lepiej odpal silnik co jakiś czas, bak oczywiście zalany pod korek, aku ładuj powiedzmy co 2 tyg. bo po zime będzie złom chyba żę sie wystarczająco podładuje podczas przepalania silnika i to chyba wsio
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
ja poprzednią zimę (2 miesiące stał sprzęt a tak to jeździłem) to przykryłem go kocami w garażu, wcześniej zakryłem rury wydechowe workami by mi wilgoć nie wchodziła+myszy+pająki+hgw co jeszcze
do tego zalany pod korek wcześniej i odpaliłem przy garażu tak by się zagrzał do wentylatora po czym przekręciłem kranik na OFF i czekałem aż wypali z gaźników całą bene.
Później tak jak pisałem wyżej, a aku do domu na półkę i raz na jakiś czas sprawdząłem go voltomierzem. Jak było nisko (już nie pamiętam ile) to pod prostownik na noc (tak 2 razy przez zimę wyszło) i spoko.
W ciepły weekend w połowie lutego rozpocząłem sezon i bez zająknięcia odpalił jak tylko gaźniki się napełniły paliwem
Zero oznak "syndromu po zimie"
Pozdro!

do tego zalany pod korek wcześniej i odpaliłem przy garażu tak by się zagrzał do wentylatora po czym przekręciłem kranik na OFF i czekałem aż wypali z gaźników całą bene.
Później tak jak pisałem wyżej, a aku do domu na półkę i raz na jakiś czas sprawdząłem go voltomierzem. Jak było nisko (już nie pamiętam ile) to pod prostownik na noc (tak 2 razy przez zimę wyszło) i spoko.
W ciepły weekend w połowie lutego rozpocząłem sezon i bez zająknięcia odpalił jak tylko gaźniki się napełniły paliwem

Zero oznak "syndromu po zimie"
Pozdro!
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości