Zobacz wÄ…tek - Pomocy!!! Problem z elektrykÄ… CBR600
NAS Analytics TAG

Pomocy!!! Problem z elektrykÄ… CBR600

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Pomocy!!! Problem z elektrykÄ… CBR600

Postprzez domagalka » 28/9/2009, 20:19

Witam. Mam taki problem. W mojej CBR600 F2 coś się dzieje z regulatorem napięcia, dziś zauważyłem że bardzo się nagrzewa aż parzy jak dotknę. W substancji którą jest uszczelniony (taka jakby guma tylko miękka) jest taka mała dziurka i jak się nagrzeje to aż z tej dziurki kapie cyna. Do regulatora dochodzi kostka w której sa trzy żółte kable czerwony i zielony i wtyczka przy jednym z żółtych jest taka jakby przypalona. Załączam zdiecia regulatora. Bardzo proszę o pomoc co to może być.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d68 ... 44745.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cc98c.html

Akumulator chyba ładuje bo zrobiłem nią około 200 km i nie było problemu z odpaleniem ani światłami. Jednak boje sie bo po przejaechaniu nawet 3-4 km regulator jest tak gorący że cieżko go dotknąć. Proszę o pomoc
domagalka
Świeżak

Postprzez macs » 28/9/2009, 20:31

dopoki moto ma ladowanie i jest wszystko ok,to jak najszybciej bym wymienil regulator.
Regulatory nie sa zbyt trwale w f2
macs
Bywalec

Postprzez domagalka » 28/9/2009, 20:33

ale boję się że może to być inna wada która powoduje zniszczenie regulatora. Może to wina alternatora i jak założę nowy regulator to i jego trafi.
domagalka
Świeżak

Postprzez domagalka » 29/9/2009, 08:57

Dodam jeszcze że dzisiaj sprawdziłem czy bedzie chodził bez akumulatora i odpiołem aku przy odpalonym silniku i chodził ale nie na wszystkie cylindry i jak spusciłem z gazu do gasł a jak włączyłem swiatła to wyłączał sie następny cylinder i chodził jakby na 2 i po chwili gasł. Bardzo prosze o pomoc bo już nie wiem co mam zrobić.
domagalka
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 12 gości

na górê