Tuning zegarów
• Strona 1 z 1
Tuning zegarów
Mam kontakt do człowieka który zrobił wyświetlacz biegów(super mu to wyszło, ma głowę do elektroniki i dobre chęci) do moto. Do rzeczy- wpadłem na taki pomysł żeby ulepszyć zegary, chodzi mi o taki bajer jak ma np. Hayabusa, po przekręceniu kluczyka wskazówki robią "test"(tak to wygląda)/obrót przez cały zakres i powracają na miejsce, nie musiałoby to nic robić od tak po prostu efekt wizualny.
Przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=EuQOVuWCDIw
00:12- o to mi chodzi, wskazówka mogłaby nawet wolniej się poruszać.
Nie powinno to być wysoce trudne/ skomplikowane ale jednak praca tego Pana by trochę kosztowała, jeśli miałby robić tylko dla mnie to nie opłaca się za bardzo ponieważ potrzeba dużo pracy trzeba jak na taką pierdołę(posprawdzać napięcia, itp) i koszta które by poniósł- przede wszystkim swój cenny czas i wiedzę, więc musiałoby to być większe zamówienie. Dlatego zadaję pytanie kto by coś takiego chciał i w jakim moto(ja mam GSXRa 99rok, nie wiadomo jak by to sie miało w innych ale jeśli miałbym listę to postarałbym sie dowiedzieć)
Jeśli uzbierałoby się trochę osób to na pewno zmobilizowałoby/zachęciłoby tego Pana i przyspieszyło pracę nad tym projektem
Przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=EuQOVuWCDIw
00:12- o to mi chodzi, wskazówka mogłaby nawet wolniej się poruszać.
Nie powinno to być wysoce trudne/ skomplikowane ale jednak praca tego Pana by trochę kosztowała, jeśli miałby robić tylko dla mnie to nie opłaca się za bardzo ponieważ potrzeba dużo pracy trzeba jak na taką pierdołę(posprawdzać napięcia, itp) i koszta które by poniósł- przede wszystkim swój cenny czas i wiedzę, więc musiałoby to być większe zamówienie. Dlatego zadaję pytanie kto by coś takiego chciał i w jakim moto(ja mam GSXRa 99rok, nie wiadomo jak by to sie miało w innych ale jeśli miałbym listę to postarałbym sie dowiedzieć)
Jeśli uzbierałoby się trochę osób to na pewno zmobilizowałoby/zachęciłoby tego Pana i przyspieszyło pracę nad tym projektem

-
Michal_burnout - Świeżak
Może i fajnie takie coś wygląda, ale to dzieje się tylko podczas załączania zapłonu, rozumiem że siedziałbyś później w garażu i przekręcał co chwila stacyjkę:)
ja wolałbym zmienić kolor podświetlania zegarów,albo wymienić tarcze na jakieś fajniejsze. Wtedy za każdym razem jak bym patrzył na zegary widziałbym moje dzieło i mógł się nim delektować:)
ja wolałbym zmienić kolor podświetlania zegarów,albo wymienić tarcze na jakieś fajniejsze. Wtedy za każdym razem jak bym patrzył na zegary widziałbym moje dzieło i mógł się nim delektować:)
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
krydka napisał(a):rozumiem że siedziałbyś później w garażu i przekręcał co chwila stacyjkę :)
Z początku na pewno tak :D Ale podświetlenie można samemu zmienić i grafikę na blacie a tego "modułu" sam nie zrobię :( Mój pomysł jest mniej wypadkogenny(chyba, że co chwilę gasiłbym zapłon :P ), ponieważ przy odpalaniu wszystko się dzieje i podczas jazdy byłbym bardziej skupiony na drodze niż na wpatrywaniu się w kolorowy cyferblat :D
-
Michal_burnout - Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
-
Michal_burnout - Świeżak
krydka napisał(a):Może i fajnie takie coś wygląda, ale to dzieje się tylko podczas załączania zapłonu, rozumiem że siedziałbyś później w garażu i przekręcał co chwila stacyjkę:)
nic dodać, nic ująć - zgadzam się w 100%
-
rechaa - Świeżak
Widzę, że będzie ciężko pozyskać zwolenników i to bardzo, tak jak tego GPZ ta na gumę postawić
Mam sie do tego gościa za jakiś czas odezwać jak trochę sie zastanowi i obada co i jak z tymi zegarami, a na razie czekam :/ Wiem, że to pierdółka na jaką wielu nawet uwagi nie zwraca, ale może być ciekawe
Wsiadasz na moto, pogoda kiepska, cyk, przekręcasz kluczyk i banan na twarzy
Co do podświetlenia to np. indiglo na allegro wydaję się ciekawe, ale do mojego modelu nie ma więc lipa.

Mam sie do tego gościa za jakiś czas odezwać jak trochę sie zastanowi i obada co i jak z tymi zegarami, a na razie czekam :/ Wiem, że to pierdółka na jaką wielu nawet uwagi nie zwraca, ale może być ciekawe

Co do podświetlenia to np. indiglo na allegro wydaję się ciekawe, ale do mojego modelu nie ma więc lipa.
-
Michal_burnout - Świeżak
Takie coś jest nawet w zwykłym bandicie 600 po 2000 roku którego miałem . Wskazówki poruszają się tam znacznie wolniej więc może przyjmij to za wzór a nie hayabuse z 2008 roku . jak tutaj ale słabo widać
http://www.youtube.com/watch?v=zFEgHoH1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=zFEgHoH1 ... re=related
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
tak jak koledzy piszą ja bym wolał jakieś fajne tarcze, inne podświetlenie, lub jakieś dodatkowe kontrolki
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
dambandit napisał(a):Takie coś jest nawet w zwykłym bandicie 600 po 2000 roku którego miałem
I tu jest pies pogrzebany, nic nie wskóram bo tylko ja mam starocia

Macie to w standardzie bo chyba większość po 2000 to miała, no nic, poczekamy zobaczymy może ktoś się dołączy

-
Michal_burnout - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości