dławienie i pukanie
• Strona 1 z 1
dławienie i pukanie
jechalem sobie dzis jak codzien, ruszam spod swiatel, na pierwszym biegu cos kolo 5-6 tys obrotow motor zaczyna wydobywac z siebie dziwny dzwiek tak jakby chcial jechac szybciej ale nie moze, i tak tez jest, nawet jak odkrece manetke na maxa moto sie dlawi obroty w miejscu i nic wiecec. mija chwila motor sie budzi i ciagnie dalej. na drugim biegu tez sie zdarzylo ale przez sekunde. co to jest? niedawno odebralem moto od mechanika i wszystko bylo ok, nacigniety i nasmarowany lancuch, regulacja gaznikow, wymieniony olej i filtr. zero przyjemnosci z jazdy :/
drugi moj problem: przy niskiej predkosci a czasem nawet juz jak ruszam cos puka i stuka. mniej wiecej przy 50km/h pukanie "wylacza sie" i moto pracuje normalnie. nie mam pojecia gdzie sie rodzi ten stukot. nie przeszkadza to w jezdzie ale jest to bardzo wkurzajace. co moge z tym zrobic. "dzwiek" wydobywa sie skads z tylu :/
motocykl: kawasaki zr7 2001
pomozcie
drugi moj problem: przy niskiej predkosci a czasem nawet juz jak ruszam cos puka i stuka. mniej wiecej przy 50km/h pukanie "wylacza sie" i moto pracuje normalnie. nie mam pojecia gdzie sie rodzi ten stukot. nie przeszkadza to w jezdzie ale jest to bardzo wkurzajace. co moge z tym zrobic. "dzwiek" wydobywa sie skads z tylu :/
motocykl: kawasaki zr7 2001
pomozcie
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
- Wojtek-S51
- Świeżak
Sprawdz przedowy paliwowe,podcisnieniowy.
Mozesz sprawdzic jakie masz ustawienie na srubach od mieszanki czesto mechanicy ustawiaja nie znajac ustawien z serwisowki i ustawiaja na 3 obr.
Dziwne ze tylko masz takie objawy na 1 i 2 biegu.
Mozesz sprawdzic jakie masz ustawienie na srubach od mieszanki czesto mechanicy ustawiaja nie znajac ustawien z serwisowki i ustawiaja na 3 obr.
Dziwne ze tylko masz takie objawy na 1 i 2 biegu.
-
macs - Bywalec
juz nie tylko na 1 i 2. wczoraj dluawil sie na kazdym
jak mam sprawdzic te przewody paliwowe?
moto po obebraniu od mechanika dzialal bardzo dobrze od tego czasu minelo juz z 2-3 tygodnie i dopiero teraz to sie pojawilo.

jak mam sprawdzic te przewody paliwowe?
moto po obebraniu od mechanika dzialal bardzo dobrze od tego czasu minelo juz z 2-3 tygodnie i dopiero teraz to sie pojawilo.

-
Honest_Sith - Świeżak
Wystarczy że uniesiesz bak i będą wyprostowane, może któryś się `przyciął`
Muszą być tak ułożone pod bakiem żeby paliwo mogło swobodnie krążyć. Możesz je wyciągnąć i sprawdzić czy cokolwiek może przez nie przelecieć.
Muszą być tak ułożone pod bakiem żeby paliwo mogło swobodnie krążyć. Możesz je wyciągnąć i sprawdzić czy cokolwiek może przez nie przelecieć.
- nismo
- Świeżak
zalalem dzis do niego 98-mke i troche lepiej sobie radzi nie wiem czy to zasluga paliwa ale teraz rzadko juz sie dlawi, no ale dlawi. zobacze te przewody dzis

-
Honest_Sith - Świeżak
-
Honest_Sith - Świeżak
po czym mam poznac ze swiece sa do wymiany? nie znam sie tak na mechanice. nie znam sie wcale na mechanice

-
Honest_Sith - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości