Gsxr600 02r
• Strona 1 z 1
Gsxr600 02r
Witam jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
Mam "mały" problem otóż nie mogę odpalić mojego gixerka
akumulator jest naładowany bezpieczniki ok ale nie chcę wcale zakręcić odpala przez klemy no ale tak ciężko ciągle z tym jeździć i widać po kontrolkach że brak mu mocy jak stoi na luzie (zielona lampka ledwie się świeci jak przekręcam manetką na wyższe obroty ta pali się jak choinka) i przy leciutkim nawet wciśnięciu hamulca motocykl sam gaśnie
proszę o zdiagnozowanie przyczyny tych kłopotów jako że marny ze mnie mechanik
z góry dziękuje za pomoc.

- Ziobro
- Świeżak
jak z ładowaniem u ciebie? - objawy padniętego reglera, to że akku jest naładowany nie znaczy że jest dobry, może nie mieć już odpowiedniego prądu rozruchowego, jak kręcisz z akumulatora to gasną kontrolki i światła w czasie kręcenia?
sprawdź ładowanie, winno być między 14,0 a 15.0V (idealnie to 14.4V) przy obciążeniu na jałowym może spadać nieco poniżej 14V.
sprawdź ładowanie, winno być między 14,0 a 15.0V (idealnie to 14.4V) przy obciążeniu na jałowym może spadać nieco poniżej 14V.
-
zomodj - Świeżak
dzięki właśnie był u mnie kumpel i doszliśmy do wniosku że to regulator napięcia stąd następne pytanie skąd ów taki dostać na allegro nie ma pod mój model czy z innych modeli motocykli tez by pasowały? jeżeli tak to z jakich?
- Ziobro
- Świeżak
-
macs - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości