Czy można jeżdzić z uszkodzonym czwartym biegiem?
• Strona 1 z 1
Czy można jeżdzić z uszkodzonym czwartym biegiem?
Witam
Mam na oku ZZR-a 1100 z uszkodzonym czwartym biegiem. Mam pytanie czy można taki motocykl eksloatować beż obawy że coś się zablokuje w czasie jazdy itp?
Mam na oku ZZR-a 1100 z uszkodzonym czwartym biegiem. Mam pytanie czy można taki motocykl eksloatować beż obawy że coś się zablokuje w czasie jazdy itp?
- dolek
- Świeżak
zależy co z tym 4 biegiem.
Ja mam tak z 3. Jak ją wrzuce i dodam gazu to zmienia mi sam na 2. Nauczyłem się z 2 na 4 przerzucac i po sprawie a jak skończy się sezon to zmienię skrzynie
Ja mam tak z 3. Jak ją wrzuce i dodam gazu to zmienia mi sam na 2. Nauczyłem się z 2 na 4 przerzucac i po sprawie a jak skończy się sezon to zmienię skrzynie
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Skrzynia
Witam ,na pewno na dobre to skrzyni nie wychodzi,a przyjemniśc z jazdy tez watpliwa.Ja nie widzę problemu kupic skrzynię za 3-4 stówki max i wymieniam ją w 24h za 500zł.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Chodzi mi czy jazda z uszkodzona skrzynią może być niebezpieczna. Pytam dlatego bo kumpel jeżdził Thundercat-em z uszkodzona trójką i w końcu jechał i przy zmianie z 2-ki na 4-ke zablokowało koło i to przy 160 km/h mówił że widział śmierć...
- dolek
- Świeżak
Nikt nie zagwarantuje że nie zablokuje się skrzynia a przy okazji tylne koło.
Ogólnie nie jest polecana jazda z taką skrzynią, czasami opiłki z uszkodzonego biegu dostają się do pompy oleju i dalej uszkadzając powoli ale niestety skutecznie silnik.
Ogólnie nie jest polecana jazda z taką skrzynią, czasami opiłki z uszkodzonego biegu dostają się do pompy oleju i dalej uszkadzając powoli ale niestety skutecznie silnik.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
dolek napisał(a):Chodzi mi czy jazda z uszkodzona skrzynią może być niebezpieczna. Pytam dlatego bo kumpel jeżdził Thundercat-em z uszkodzona trójką i w końcu jechał i przy zmianie z 2-ki na 4-ke zablokowało koło i to przy 160 km/h mówił że widział śmierć...
mnie to samo mowil mechanik ze jest mozliwosc zablokowania;
mysle ze sam sobie odpowiedziales na to pytanie
- malyzck
- Bywalec
Generalnie... Jeśli tryb nie zazębia bo ma wyślizgane łączniki to spoko... Ale jeśli coś się oderwało od koła zembatego, albo samo koło się rozleciało to istnieje ryzyko, że podczas jazdy fragment trybu dostanie się między pracujące wałki i zblokuje tylne koło... A wtedy o śmierć nietrudno...
Jeśli naprawde nie masz kasy na naprawę, to choć rozebrać tą skrzynie i oblookać co tam nie gra...

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Znaczy ja myślę takiego ZZR-a z uszkodzonym biegiem kupić. Dlaczego? Bo oprócz uszkodzonego tego 4-tego biegu jest wszystko OK (oryginalne malowanie, wszystko działa, nie opskrobany nie poobijany, serwisowany) i za dobra kasę do wyrwania.
A rzeczywiście jak bym go kupił to kasy na naprawę już by nie zostało.
A rzeczywiście jak bym go kupił to kasy na naprawę już by nie zostało.
- dolek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości