Zobacz wątek - Aprilia rs gaśnie na wolnych obrotach pali tylko "na py
NAS Analytics TAG

Aprilia rs gaśnie na wolnych obrotach pali tylko "na py

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Aprilia rs gaśnie na wolnych obrotach pali tylko "na py

Postprzez rembacz » 17/8/2009, 16:17

Może zacznę od początku.

Moto aprilia rs 50 racing.

Zauważyłem, że ubywa mi płynu z chłodnicy a olej stał się szaro biały i uciekał przez zaworek co sugerowało jego nadmiar. zaniepokojony sytuacją znalazłem przyczynę płyn dostawał się do oleju w przekładni. Krótko mówiąc płyn z chłodnicy jakimś cudem wlewał się do oleju w skrzyni biegów. Zacząłem więc szukać przyczyny, więc zabrałem się do wymiany uszczelek pod głowicą. Nie miałem uszczelek simeringów więc stare osadziłem na silikonie do 300stopni a uszczelkę pod cylkiem posmarowałem z dwóch stron odczekałem i również osadziłem.

Po tym zabiegu motor zwariował pali tylko na pych a gdy już go odpalę to bardzo wolno się zbiera gdy wkręci się na 8tyś obrotów idzie normalnie ale gdy obroty spadną do poniżej 4tyś motor gaśnie...

I teraz pytanie co to może być ?? dodam że tłok i pierścienie są w dobrym stanie cylinder też bo przy wymianie uszczelek a raczej ich regeneracji sprawdzałem.

Czy trzeba zacząć od tego że wywalam stare uszczelki simeringi i resztki silikonu i zakładam nowe wszystko ? chyba tak będzie najlepiej ale czy to jest powód dziwnych objawów ?
rembacz
Świeżak

Postprzez rembacz » 18/8/2009, 22:21

Temat do zamknięcia usterka to wyłamany jeden z pierścieni porysowany tłok i cylek --> kupiony nowy zestaw tłok cylek głowica pierścienie etc.
rembacz
Świeżak

Postprzez Prezes93 » 30/8/2009, 23:29

simeringi... sprawdź po kolei tak będzie najlepiej
Prezes93
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê