Zobacz wątek - problem ze skrzynką biegów w RF 600 r??
NAS Analytics TAG

problem ze skrzynką biegów w RF 600 r??

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem ze skrzynką biegów w RF 600 r??

Postprzez dusigaz » 1/1/2007, 22:25

Witam.Mam dziwne objawy przy przełączaniu biegów w RF-ce.Dokładnie chodzi oto,że kiedy startuję lub wrzucam moto na kólko to kiedy chcę nagle zmienic bieg z 1 na 2 to zdarza się że nie wbije mi biegu i wyskoczy luz :( Pragnę zauważyć,ze dzieje sięto tylko kiedy robię to w sposób dość szybki.CZy jest to wada konkretnie mojej skrzynki,czy może w rf-kach występują jakieś fabryczne wady?
dusigaz
Świeżak

Postprzez dusigaz » 2/1/2007, 19:23

Co to znaczy "problemy"???Mógłbyś coś dokładniej?
Ja oprócz w/w problemu nie zauważyłem jakiś niedociągnięć w trybach.Bezproblemowo wrzuca się biegi baz sprzęgła itd.Może przy ostrzejszym katowaniu coś jest nie tak?Jednak w róchu miejskim nie zauważyłem.
Zesraj siÄ™,a nie daj siÄ™ ;)
dusigaz
Świeżak

Postprzez dusigaz » 3/1/2007, 19:59

No ok:)Moj błąd.Mam problemy z ortografią
Zesraj siÄ™,a nie daj siÄ™ ;)
dusigaz
Świeżak

Postprzez xyl_az1 » 4/1/2007, 10:36

no ponoć rf'ki mają problemy z dwójką, moja co prawda nigdy mi takich numerów nie robiła, ale słyszałem już od wielu mechaników (RF? Aha skrzynia biegów tak?) - ponoć to jakaś wada fabryczna albo cuś, zębatka słaba i się szybko wyrabia, zresztą nie wiem, żaden ze mnie mechanik.
Wiem tylko że to w cholerę roboty, bo żeby taką zębatkę wymienić to trzeba cały silnik praktycznie na części rozebrać :(
any colour you like as long as its black
xyl_az1
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê