czy nowy akumulator żelowy trzeba naladowac?
• Strona 1 z 1
czy nowy akumulator żelowy trzeba naladowac?
chcę do swojego fazera kupić nowy akumulator żelowy i chcę zapytać doświadczonych w tym temacie czy po kupnie taki akumulator trzeba naładować, sformatować czy wystarczy włożyć i jeździć. elektrykiem nie jestem i mam małe pojecie na ten temat. wiem ze te obsługowe akumulatory trzeba było formatować a żelowe nie maja ,,pamięci,, wiec sam nie wiem o co kaman z nowym żelowym poproszę o podpowiedz. z góry dzięki
- willy21
- Świeżak
Z tego co pamietam, to w zelowym aku tylko montujesz zbiorniczki i czekasz az sie zwiaze chemicznie substancja, potem wsadzasz i latasz. Nie przypominam sobie, zeby ladowalo sie takie cacko za pierwszym razem.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
A tak poza tym każde aku ma instrukcję i tam wszystko jest opisane.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja miałem taki sam problem/dylemat. Odpowiedź znalazłem tu (jest tam tez wiele innych ciekawych informacji): http://www.yuasabatteries.com/pdfs/TechMan.pdf - jeśli masz aku z tej firmy, to piszą, że po "uruchomieniu" akumulatora będzie on naładowany w ok 80% i że trzeba go doładować. Aku z innych firm pewnie mają podobnie.
- Michal_
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości