Zobacz wątek - Wymiana świec w gsx 750es, szarpanie pow. 5tys obrotów
NAS Analytics TAG

Wymiana świec w gsx 750es, szarpanie pow. 5tys obrotów

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Wymiana świec w gsx 750es, szarpanie pow. 5tys obrotów

Postprzez Pyriel » 10/8/2009, 12:16

Wiecie może czy przy gsx 750es z 83r. trzeba zdejmować bak aby wymienić świece? Kupiłem go niedawno i wymieniłem olej wraz z filtrem. Teraz czas na świeczki. Może to pomoże w takim przypadku: jadę pow. 5 tys i czasami czuję tak jakby nie palił momentami na wszystkie gary. Tak go coś trzyma i nagle idzie dobrze. Może świece już do wymiany i nie palą dobrze?
Pyriel
Świeżak

Re: Wymiana świec w gsx 750es, szarpanie pow. 5tys obrotów

Postprzez jawants » 21/8/2009, 18:24

Pyriel napisał(a):Wiecie może czy przy gsx 750es z 83r. trzeba zdejmować bak aby wymienić świece? Kupiłem go niedawno i wymieniłem olej wraz z filtrem. Teraz czas na świeczki. Może to pomoże w takim przypadku: jadę pow. 5 tys i czasami czuję tak jakby nie palił momentami na wszystkie gary. Tak go coś trzyma i nagle idzie dobrze. Może świece już do wymiany i nie palą dobrze?

Witam. Też mam takiego. Przy wymianie świec trzeba ściągać bak, no chyba że chce Ci się trochę pogimnastykować to może Ci się uda jakoś ;) ale nie sądzę. Zresztą to jest parę minut roboty. A może coś z gaźnikami? Może wymagają czyszczenia/synchro? Zerknij jakby wymiana świec nie pomogła. U mnie jest mnóstwo syfu w baku i muszę się tym zając bo mogę mieć z tego problemy kiedyś. Pzdr
jawants
Świeżak

Postprzez Pyriel » 23/8/2009, 11:01

Przyznam sie ze czyszczenia oraz synchronizacji gaźników nie robiłem. Zmienię świece i zobaczę czy pomogło. Ale na przyszly sezon muszę to zrobić.
Pyriel
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê