Luzy zaworowe i łańcuszek rozrządu // ZX6R
• Strona 1 z 1
Luzy zaworowe i łańcuszek rozrządu // ZX6R
Witam
Dziś wymieniam wszystkie płyny ustrojowe, świece i filtry mojej niuni i przy okazji chciałbym zajrzeć również do łańcuszka rozrządu (moto ma juz przejechane 40 tys km) Na co zwrócić uwage przy jego oględzinach? Jak rozpoznać ze nadaje sie juz do wymiany, lub za niedlugo będzie sie nadawał?
Byłbym bardzo wdzięczny jakby mi ktoś podał dokładnie luzy zaworowe, ponieważ nie moge ich nigdzie znalesć, aa w serwisówke mam po ang i za bardzo nie rozumiem jej ;/ A w słownikach nie znajduje wyrazów jakie tam występuja ;/
---EDIT----
Potrzebna jest mi tez kolejność zapłonu
Jaka powinna być przerwa na świecy zapłonowej?
Dziś wymieniam wszystkie płyny ustrojowe, świece i filtry mojej niuni i przy okazji chciałbym zajrzeć również do łańcuszka rozrządu (moto ma juz przejechane 40 tys km) Na co zwrócić uwage przy jego oględzinach? Jak rozpoznać ze nadaje sie juz do wymiany, lub za niedlugo będzie sie nadawał?
Byłbym bardzo wdzięczny jakby mi ktoś podał dokładnie luzy zaworowe, ponieważ nie moge ich nigdzie znalesć, aa w serwisówke mam po ang i za bardzo nie rozumiem jej ;/ A w słownikach nie znajduje wyrazów jakie tam występuja ;/
---EDIT----
Potrzebna jest mi tez kolejność zapłonu

Jaka powinna być przerwa na świecy zapłonowej?
-
NIMAGO - Świeżak
kolejnosc zaplonow to 1-2-4-3 liczac od lewej jak siedzisz na motocyklu co do stanu lancuszka to producent go przewiduje.... a swieca ma przerwe chyba 0,3-0,5mm
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Chłopaki ale czy w tych modelach luzy zaworowe reguluje sie normalnie? Czy są one hydrauliczne? Bo ściągnąlem górny dekiel silnika (tu gdzie wkreca sie świece) i niestety nie ma tu możliwości regulacji.
Oto zdjęcie:
(otwórz link)
Mógłbyś dokończyć to zdanie?
A co z napinaczami?
Oto zdjęcie:

co do stanu lancuszka to producent go przewiduje....
Mógłbyś dokończyć to zdanie?
A co z napinaczami?
-
NIMAGO - Świeżak
kolego z tego co wiem to tam jest regulacja na plytkach wiec to juz jest kilka poziomow wyzej niz na regulacji na srubach.. wiec lepeiej nich sie zajmie tym ktos kto sie na tym zna....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Hehh..doszedłem juz do tego sam
Wiec sprawdziłem luzy i przy przebiegu ok 40 tyś km różnice pomiędzy ustawieniami fabrycznymi a luzami jakie teraz są różnią sie o 0.01-0.03 mm . Więc nawet nie ruszam
Co do łańcuszka rozrządu to również nie ma na nim żadnych śladów wyeksplatowania jak również luzów. Zębatki również w stanie bdb.

Wiec sprawdziłem luzy i przy przebiegu ok 40 tyś km różnice pomiędzy ustawieniami fabrycznymi a luzami jakie teraz są różnią sie o 0.01-0.03 mm . Więc nawet nie ruszam

Co do łańcuszka rozrządu to również nie ma na nim żadnych śladów wyeksplatowania jak również luzów. Zębatki również w stanie bdb.
-
NIMAGO - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości