gaśnie na jałowym/przy zmianie biegu
• Strona 1 z 1
gaśnie na jałowym/przy zmianie biegu
Panowie motocykl mi gaśnie na jałowym biegu, tzn w ogóle nie odpali jak nie dodam gazu. Potem jak odpali, to przytrzymam tak z 2000obr puszczam gaz obroty spadaja(powoli) i gaśnie.
Jak przytrzymam za dlugo sprzegło(az obroty spadna do 0) też gaśnie na kazdym biegu i każdej prędkości...
Co na jbardziej mnie dziwi to to, ze gaśnie również gdy zmieniam bieg w dól ale tylko od 3. Gdy zmieniam z 4 na 3 nie gasnie. Dodam tylko ze robie to szybko, aby sprzegło bylo wciśniete na moment. Z wbiegowywaniem w góre bez problemu.
Ktoś może poradzić co to może być.
Pojawiło sie to dzis w dziwnych okolicznosciach, mianowcie z bielan do Ząbek przejechalem bez problemu. 1 raz problem pojawil sie na światłach w Ząbkach. Powrót był trudny...
Jak przytrzymam za dlugo sprzegło(az obroty spadna do 0) też gaśnie na kazdym biegu i każdej prędkości...
Co na jbardziej mnie dziwi to to, ze gaśnie również gdy zmieniam bieg w dól ale tylko od 3. Gdy zmieniam z 4 na 3 nie gasnie. Dodam tylko ze robie to szybko, aby sprzegło bylo wciśniete na moment. Z wbiegowywaniem w góre bez problemu.
Ktoś może poradzić co to może być.
Pojawiło sie to dzis w dziwnych okolicznosciach, mianowcie z bielan do Ząbek przejechalem bez problemu. 1 raz problem pojawil sie na światłach w Ząbkach. Powrót był trudny...
ucze sie ... na zx6r `03
-
dudek - Świeżak
tak i tak(czasami utrzymaja sie z 20s-nawet do minuty jak nic nie robie. Dodam gazu tak wystarczy na 2k-3k obr. odpuszcze i gasnie odrazu), dodatkowo nie reaguje na ten regulator jałowych, ani w ta ni w druga), dodatkowy ojaw bialy dym z rury... a jak przygazuje to leci go naprawde sporo.
Ktos podrzucil mi haslo ze trefna wacha, ale zrobilem na tym z 80km i bylo ok i nagle... ??
Ktos podrzucil mi haslo ze trefna wacha, ale zrobilem na tym z 80km i bylo ok i nagle... ??
ucze sie ... na zx6r `03
-
dudek - Świeżak
pod dup.. masz jeszcze pokrętło od obrotów. Ale pewnie tak jak kolega mówi. Ja odpukać nie mam taki problemów.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
wiem, z tym ze w ogole na nie, nie reaguje...
update: nie kopci juz z rury, i nie gasnie przy zmianie biegu... nie wiem co sie dzieje juz, zwariowalem.
Caly czas gasnie na jalowych, tzn ich poprostu nie ma - moze miec to zwoazek z nowym filtrem powietrza k&n(ale przejechalem na nim juz z 300-400 km i teraz by sie to dopiero pojawilo??????
update: nie kopci juz z rury, i nie gasnie przy zmianie biegu... nie wiem co sie dzieje juz, zwariowalem.
Caly czas gasnie na jalowych, tzn ich poprostu nie ma - moze miec to zwoazek z nowym filtrem powietrza k&n(ale przejechalem na nim juz z 300-400 km i teraz by sie to dopiero pojawilo??????
ucze sie ... na zx6r `03
-
dudek - Świeżak
Kolega sugeruje ze cos moglo pojsc nie tak przy regulatorze wolnych obrotów, spadł badz zaczepil sie o cos i zamyka calkowicie dopływ powietrza. Czy to moze byc to?
Aby odpalic moto tez musze przygazowac, wczesniej tego nie bylo.
Aby odpalic moto tez musze przygazowac, wczesniej tego nie bylo.
ucze sie ... na zx6r `03
-
dudek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości