VFR 750 shimmy :/
• Strona 1 z 1
VFR 750 shimmy :/
Z jakiego powodu moze wystepowac shimmy w moim moto? zaczelo sie to dzisiaj, jak wchodze w zakręt szczegolnie prawy to czuje lekkie drganie i dosyć mocno telepie kiera tak przy 30km/h (jak ją puszcze). Wcześniej nie miałem z tym problemów, może to być lozysko? za miękkie amory? opona? Najgorsze ze pojawiło sie to nagle...Można coś z tym zrobić?
aaa i zalozylem kufer no ale przy 30km/h to raczej nie powinien być problemem?
aaa i zalozylem kufer no ale przy 30km/h to raczej nie powinien być problemem?
Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
Honda CM 400
RC24 & RC36
-
inzynier - Świeżak
obstawiam luz na łożysku główki ramy jeżeli nagle. Przerabiałem to wczoraj i po dokęceniu problem drgań kierownicy po puszczeniu zniknął.
Sprawdź jeszcze dla pewności ciśnienie w oponach i czy któryś lag nie puszcza oleju i czy równo leżą w pułkach (czy jeden sie nie przesunął np. Myślę, że to tyle.
Sprawdź jeszcze dla pewności ciśnienie w oponach i czy któryś lag nie puszcza oleju i czy równo leżą w pułkach (czy jeden sie nie przesunął np. Myślę, że to tyle.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja tak mialem po wymianie lozyska glowki ramy , przed wymiana tego nie bylo .Jakies dwa tygodnie po wymianie niby wszystko sie ulozylo ale delikatne falowanie kierownica od 30km/h w dol nadal bylo. Zaraz po tym wstawilem moto na servis i wymienialem uszczelniacze w lagach i lozyska w przednim kole bo jedno bylo padniete i problem znikł
Aha jeszcze wywazylem kola bo wczesniej odpadl mi ciezarek . Wiec moze byc pare przyczyn lub jedna ?)

Ja będę wierzyć, będę grzeszyć
Będę cudze dusze leczyć i kaleczyć.
klickklick! (otwórz link)
Będę cudze dusze leczyć i kaleczyć.
klickklick! (otwórz link)
-
Lordzik - Świeżak
właśnie tez mysle ze to moze byc lozysko glowki ramy...jak hamuje pulsacyjnie to czuje stuknięcia czyli moze byc juz wyrypane, sproboje wymienic.
Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
RC24 & RC36
Honda CM 400
RC24 & RC36
-
inzynier - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości