Jaki jest najlepszy olej do silnika?
• Strona 1 z 1
Jaki jest najlepszy olej do silnika?
witam tak jak temacie jaki jest najlepszy olej do silnika suzuki rg 80 polsyntetyk chodzi mi o firme np. shell castroll elf czy moze motul????
- Baki234
- Świeżak
każdy olej który nie jest robiony na estrach. Bel ray i motorex są dobre ale za to drogie,
Castrola nie polecam, lany z jednej beczki, a reklamy wmawiają że mega kozak i nie ma lepszego, ściema, nawalili tyle estrów w olej że spaliny nie pachną spalinami, wg, nie wartko. kiedyś kumpel kupił castrola i motorexa, Castrol w crosie po 3 motogodzinach- czarny jak smoła, przepalony, nadający się do zmiany.
Motorex po 5 motogodzinach nadal biały!!
Nie wiem jak motul i elf, ale bel ray też dobrze trzyma, osobiśnie na nim jeżdżę od 1,5 roku.
Castrola nie polecam, lany z jednej beczki, a reklamy wmawiają że mega kozak i nie ma lepszego, ściema, nawalili tyle estrów w olej że spaliny nie pachną spalinami, wg, nie wartko. kiedyś kumpel kupił castrola i motorexa, Castrol w crosie po 3 motogodzinach- czarny jak smoła, przepalony, nadający się do zmiany.
Motorex po 5 motogodzinach nadal biały!!
Nie wiem jak motul i elf, ale bel ray też dobrze trzyma, osobiśnie na nim jeżdżę od 1,5 roku.
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości