Problem z kierunkowskazami w suzuki DR125se
• Strona 1 z 1
Problem z kierunkowskazami w suzuki DR125se
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z kierunkowskazami. A mianowicie nie zawsze chcą się włączyć. Wyczyściłem styki przełączniku, czasami pare razy muszę właczyć i wyłączyć żeby zaskoczyły. Czasami jest tak że jak przygazuję to zaskoczą.
Strasznie jest to irytujące oraz niebezpieczne gdyż koncentruję się nie na drodze a na kontrolce kierunkowskazów. Awaryjnie jak nie ma wyjścia manewr skrętu sygnalizuję ręką
Żarówki sprawne, masa dochodzi, akumulator nowy, nie mam problemu ani z rozrusznikiem ani ze światłami.
Spróbuję prostownikiem podładować akumulator może światła + zapłon i brakuje prądu by zaskoczył przerywacz. Czasami przy wylaczonym sygnale slychac jak przerywacz przdęknie i dalej nie ma siły zaskoczyć.
Czy ktoś miał taki przypadkek w swoim motocyklu?
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu mam problem z kierunkowskazami. A mianowicie nie zawsze chcą się włączyć. Wyczyściłem styki przełączniku, czasami pare razy muszę właczyć i wyłączyć żeby zaskoczyły. Czasami jest tak że jak przygazuję to zaskoczą.
Strasznie jest to irytujące oraz niebezpieczne gdyż koncentruję się nie na drodze a na kontrolce kierunkowskazów. Awaryjnie jak nie ma wyjścia manewr skrętu sygnalizuję ręką
Żarówki sprawne, masa dochodzi, akumulator nowy, nie mam problemu ani z rozrusznikiem ani ze światłami.
Spróbuję prostownikiem podładować akumulator może światła + zapłon i brakuje prądu by zaskoczył przerywacz. Czasami przy wylaczonym sygnale slychac jak przerywacz przdęknie i dalej nie ma siły zaskoczyć.
Czy ktoś miał taki przypadkek w swoim motocyklu?
Pozdrawiam
Honda cm400 Custom (NC01)
-
Samael - Świeżak
sądzę ze ewidentnie podłączenie tych kierunków jest coś nie halo. sprawdź bezpiecznik od kierunków może tam coś się dzieje. a one tak wszytskie na raz czy któryś pojedynczy.
a tak btw super awatar ja szukam na ebayu koszulki POW MIA
a tak btw super awatar ja szukam na ebayu koszulki POW MIA
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość