PROBLEMY Z ELEKTRYKĄ. SILNIK NIE CHCE SIE URUCHOMIĆ.
• Strona 1 z 1
PROBLEMY Z ELEKTRYKĄ. SILNIK NIE CHCE SIE URUCHOMIĆ.
Witam,
Mam problem, prawdopodobnie z elektrykÄ…. Posiadam Yamahe fzs 600 Fazer z 2001r.
Po przekręceniu stacyjki nie pali się czerwona lampka ładowania. Natomiast jak nacisnę na przycisk startera powinien uruchomić się silnik, lecz zapala się lekko czerwona lampka ładowania oraz zaczyna burczeć urządzenie, które znajduje się obok akumulatora.
Urządzenie to posiada dwa wyjścia, do których podłącza się przewód dodatni akumulatora oraz przewód od rozrusznika. Urządzenie to ma również bezpiecznik. Czy to możliwe, aby to urządzenie było niesprawne? Dołączyłem zdjęcie tego urządzenia. Jeśli ktoś wie, jaka jest przyczyna, proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam.
Mam problem, prawdopodobnie z elektrykÄ…. Posiadam Yamahe fzs 600 Fazer z 2001r.
Po przekręceniu stacyjki nie pali się czerwona lampka ładowania. Natomiast jak nacisnę na przycisk startera powinien uruchomić się silnik, lecz zapala się lekko czerwona lampka ładowania oraz zaczyna burczeć urządzenie, które znajduje się obok akumulatora.
Urządzenie to posiada dwa wyjścia, do których podłącza się przewód dodatni akumulatora oraz przewód od rozrusznika. Urządzenie to ma również bezpiecznik. Czy to możliwe, aby to urządzenie było niesprawne? Dołączyłem zdjęcie tego urządzenia. Jeśli ktoś wie, jaka jest przyczyna, proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- P6120304.JPG (74.12 KiB) PrzeglÄ…dane 1695 razy
- Seba78
- Świeżak
to co jest na tym zdjeciu to idzie z akumulatora do rozrusznika, tam mozesz miec walniete bezpieczniki lub cos z kablem jest nie tak. Sprobuj wyimenic bezpieczniki, naladowac dobrze akumulator i zobaczyc czy to bedzie dzialac. Na zdjeciu to urzadzenie wyglada dobobrze, i jeszcze kostke popsikaj jakims kontaktem

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Miałem podobnie ale w moim przypadku klemy nie łączyły, dokręciłem i jest dobrze, tutaj też może być podobnie, coś nie łączy tak jak trzeba.
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości