dziwny dzwiek silnika - fz6
• Strona 1 z 1
dziwny dzwiek silnika - fz6
Jako ze to moj pierwszy post - witam wszystkich
Od wczoraj silnik mojej FZ6 brzmi dosyć dziwnie - metalicznie, tak jakby sucho w nim było. Dzieje sie tak od ok. 7,5tyc obrotow az do samego konca, na wszystkich biegach. Dodatkowo, wieksze wibracje sa od silnika niz byly do tej pory. Olej sprawdzony, lancuch nasmarowany. Ostatnie rzeczy ktore byly robione to:
- naciagany lancuch
- w poniedzialek ulewa mnie zlapala i zanim zjechalem na stacje to wpakowalem sie w kaluze taka ze "fala" po palce u stop byla az
Czy ktoras z tych czynnosci mogla miec wplyw na to? Jesli nie to jaka moze byc inna przyczyna i co zrobic mozna?
Od wczoraj silnik mojej FZ6 brzmi dosyć dziwnie - metalicznie, tak jakby sucho w nim było. Dzieje sie tak od ok. 7,5tyc obrotow az do samego konca, na wszystkich biegach. Dodatkowo, wieksze wibracje sa od silnika niz byly do tej pory. Olej sprawdzony, lancuch nasmarowany. Ostatnie rzeczy ktore byly robione to:
- naciagany lancuch
- w poniedzialek ulewa mnie zlapala i zanim zjechalem na stacje to wpakowalem sie w kaluze taka ze "fala" po palce u stop byla az
Czy ktoras z tych czynnosci mogla miec wplyw na to? Jesli nie to jaka moze byc inna przyczyna i co zrobic mozna?
ohhh yesshhh
- DannyTheDog
- Świeżak
macs napisał(a):Dzieje sie to tylko podczas jazdy na kazdym biegu powyzej 7.5tys.obr?
Na luzie wszystko jest ok?
Na luzie tez dzwiek jest lipny
ohhh yesshhh
- DannyTheDog
- Świeżak
Dodam ze oprocz dzwieku sa jeszcze mocne wibracje silnika ktore przenosza sie na przednie zawieszenie (na kierownicy mocno to czuc) i rame. Ma ktos pomysl na to?
ohhh yesshhh
- DannyTheDog
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości