[GS500] spadajÄ… obroty i wycieka paliwo
• Strona 1 z 1
[GS500] spadajÄ… obroty i wycieka paliwo
Witam
Od kilku dni mam z moja GSką mały problem, a mianowicie obroty spadają z ustalonych 1300 do około 900 i z wężyka pod silnikiem zaczyna wyciekać paliwo
Jak ją chwilę przegazuję to wszytko wraca do normy, by po jakimś czasie znowu się "popsuć".
Co to może być ?
EDIT
ściągnąłem bak, odkręciłem filtr powietrza i wlot do lewego gaźnika (patrząc od tyłu moto) jest "mokry"
sprawdzam zaraz kranik, czy czasami nie puszcza paliwa
jakieś zabrudzenie w gaźniku może być przyczyną ??
Od kilku dni mam z moja GSką mały problem, a mianowicie obroty spadają z ustalonych 1300 do około 900 i z wężyka pod silnikiem zaczyna wyciekać paliwo
Jak ją chwilę przegazuję to wszytko wraca do normy, by po jakimś czasie znowu się "popsuć".
Co to może być ?
EDIT
ściągnąłem bak, odkręciłem filtr powietrza i wlot do lewego gaźnika (patrząc od tyłu moto) jest "mokry"
sprawdzam zaraz kranik, czy czasami nie puszcza paliwa
jakieś zabrudzenie w gaźniku może być przyczyną ??
- jarenio
- Świeżak
Możliwe, że zawiesza Ci się pływak w gaźniku i zalewa cylinder-stąd ten spadek obrotów i wyciekające paliwo. Gdy mu przygazujesz motocykl konsumuje przelewające się paliwo i a później sytuacja wraca do stanu wyjściowego. Proponuje przeczyścić gaźnik i sprawdzić komorę pływakową oraz pływak i zaworek.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości