Bezczelnie rozwiercony tłumik :)
• Strona 1 z 1
Bezczelnie rozwiercony tłumik :)
Czy rozwiercenie seryjnego tlumika wplywa jakos negatywnie na dzialanie silnika. Uprzedzam nie mam zamiaru rozwiercac swojego, kupilem moto i ma na bezczelnego rozwiercony i przebity tlumik. Zostawic tak czy kupic jakas uzywana serie ? Uwarzacie ze glosny wydech to nasze bezpieczenstwo czy raczej maly obciach
?
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- jajko215
- Świeżak
po zmianie na przelot obowiazkowe jest ustawienie gaznikow pod tlumiol.. wtrysk moze zwarjowac i np zmulic moto lub duzo wiecej palic..... wiec zalezy jaki to model....
co do glosnosci ja mam przelot i lubie slyszec ze jade.....
co do glosnosci ja mam przelot i lubie slyszec ze jade.....

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Generalnie lubię nie seryjne ładnie brzmiące nawet głośne wydechy ale bezczelnego darcia nienawidzę. Takie mam odczucia.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Warto mieć głośniejszy komin zwłaszcza jak sie lata czasem po mieście. Ja miałem już kilka sytuacji, że puszkarze a nawet motocyklista mnie nie słyszeli i zajechali drogę.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Może nie rozwiercać po chamsku ale głośniejszy jest lepszy, nie widzą Nas ale za to niech słyszą
Po zmianie na przelot itp. należy wyregulować gaźniki(z wtryskiem nie wiem jak to jest) a tak dokładniej to zwiększyć dawkę paliwa bo już ciśnienie inne, zubożona mieszanka i może zawory wypalać- tego dowiedziałem sie z forum. Pozdrawiam 

-
Michal_burnout - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa