Zobacz wątek - zx6r łożysko koła chyba
NAS Analytics TAG

zx6r łożysko koła chyba

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zx6r łożysko koła chyba

Postprzez Sanczo » 29/4/2009, 16:12

Hej koledzy piszę posta bo zauważyłem że mi chyba łożysko w kole z przodu się kończy bo jak jadę to słychać czasem jakieś stuki puki jak jadę po nierównościach albo po kostce np, szum który pojawia się i znika przy różnych prędkościach. Wydaje mi się że to raczej nie główka bo czytałem posty na jej temat i sprawdzałem jak było popisane i na postoju żadnego luzu nie ma. Mam pytanie od razu ile koszt zakupu i ile wymiany takiego łożyska, jakie łożyska tam idą i ile sztuk i czy można to zrobić samemu czy tylko warsztat?
SZEROKOÅšCI i PRZYCZEPNOÅšCI wszystkim.
Sanczo
Świeżak

Postprzez animal » 1/5/2009, 00:02

hmm w sumie tyle samo cię wyjdzie zakup używanego koła razem z łożyskiem na allegro...

a co do wymiany, nie wiem jak w kawie, ale ja u siebie ściągałem specjalnym takim urządzeniem do ściągania łożysk, a typ łożyska jakie tam trzeba wpakować powinien być w serwisówce, jeżeli nie ma to po wyciągnięciu poszukaj na tym zużytym jakiegoś symbolu, kodu czy nie wiem czego. musi pisać, wtedy wklepujesz w google zamawiasz i wbijasz łożyska w piastę smarujesz zakładasz i śmigasz.
animal
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê