Pytanko suzuki gsxr 600 srad
• Strona 1 z 1
Pytanko suzuki gsxr 600 srad
Witam.Mam pytanie,ponieważ niedawno kupiłem napęd do swojego suzuki gsxr 600 srad i okazało się że jest różnica ilości zębów na zębatkach a dokładnie oryginalnie tylna zębatka ma 46 a przednia 16 zębów natomiast w tym napędzie co kupiłem tylna ma 39 a przednia 15 zębów.Dodam tylko tyle że napęd kupiłem trochę używany i sprzedający zapewniał że pochodzi od srada i niestety nie mogę go zwrócić.Myślałem o założeniu tylnej zębatki od starego napędu ale chyba to nie będzie dobry pomysł.I właśnie mam pytanie czy będzie różnica w przyspieszeniu na tym napędzie co kupiłem.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
- speed07
- Świeżak
jak by Ci to łatwo wytłumaczyć... jeździłeś na rowerze górskim przerzutkami?? to działa na tej samej zasadzie im mniej zębów z tyłu tym gorsze przyspieszenie za to prędkość max wzrasta. im więcej zębów tym lepsze przyspieszenie lepiej idzie na gumę ale za to v max się szybko skończy. z przodem zaś nie powinno się eksperymentować, im większa zębatka tym gorzej oddaje moc im mniejsza tył lepiej odczujesz moc. także zestaw który posiadasz mniejsza z tyłu i mniejsza z przodu jest podobną konfiguracją do seryjnej także zakładaj bez obaw
-
YZF R1 - Moderator
dziwie sie ze zdecydowales sie na zakupu uzywanej ale powinno chodzic calkiem niezle
Temu Mi Malutki
-
KaszynGSX-r - Świeżak
KaszynGSX-r napisał(a):dziwie sie ze zdecydowales sie na zakupu uzywanej ale powinno chodzic calkiem niezle
sądzę że kwestia finansowa była przyczyną co prawda kupno używanego napędu to troszkę taki strzał w kolano no chyba ze naprawdę jest w dbd stanie
-
YZF R1 - Moderator
Uzywany naped to tylko pozorna oszczednosc. Kupisz nowy lancuch, ktory Ci sie momentalnie rozciagnie i bedzie do wywalenia. Wtedy kupisz juz wszystko nowe, bedac w plecy o kase wydana na ta uzywke i stracone nerwy.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
Witam.Dziękuje za odpowiedzi.Napęd założyłem i wydaję się ok,zębatki w dobrym stanie,łańcuch też.Łańcuch firmy RK natomiast zębatki JT.Mam nadzieję że pochodzi on chociaż sezon.Kupiłem używany ponieważ niestety nie miałem pieniędzy na nowy a sprzedający zapewniał że przejechał na nim raptem 1000 km.Może to być prawda lub nie zobaczę jak pojeżdżę trochę na nim.Pozdrawiam
- speed07
- Świeżak
Powiem Ci ze zazwyczaj sprzedajacy uzywana czesc twierdzi ze jest ona w sumie nowa i ma tylko 1,10,100,1000 no max 1200 km zycze Ci aby tak bylo jednak mniemam ze jest to tylko wzgledna oszczednosc jak to juz wspomnial Madboy ale zycze Ci abysmy sie mylili tym razem a sprzedajacy byl uczciwym i szczerym
mozna czasem tak trafic

Temu Mi Malutki
-
KaszynGSX-r - Świeżak
Rozumiem o co chodzi.Dziękuję za rady.Mam jeszcze pytanie,ponieważ znajomy ma problem, ponieważ miał wyciek oleju z pod pokrywy koła zamachowego i odkręcił ją i okazało się że jeszcze do tego magnes który znajduje się na bokach jest w jednym miejscu wykruszony i mam pytanie do was do ma z tym zrobić też w sradzie.Pozdrawiam
- speed07
- Świeżak
-
KaszynGSX-r - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa