Zobacz wÄ…tek - Filtr powietrza sportowy
NAS Analytics TAG

Filtr powietrza sportowy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Filtr powietrza sportowy

Postprzez domat3 » 16/4/2009, 20:26

Witam wszystkich,
niedawno pisałem o problemie z Cagiva Prima i szukałem warsztatu ale chwała za to że nikt nie pomogł ponieważ problem został juz rozwiązany :twisted: Przyczyna braku mocy był przypchany gaznik, ktory ograniczał przepływ paliwa i na wyzszych obrotach motorek utrzymywal sie krotko po czym gasl lub kaszlal. Przestroga dla wszystkich - czyscic gazniki :lol:
Teraz do tematu - moj standardowy filtr powietrza spada z gaznika, puszka jest beznadziejnie mocowana. Kupilem i zalozylem stozek poniewaz wydedukowalem se ze lepiej zeby byla jakakolwiek filtracja niz zadna :wink:
Czy da sie kupic sportowy filtr powietrza ktory zaklada sie na gaznik - nie chodzi mi o wkład do standardowego? Prosilbym o jakies rady gdzie i jakiej firmy filtr kupic oraz czy ma to sens w moim przypadku. Podkreslam ze moj oryginalny nie trzyma sie gaznika i nie da sie go przymocowac niestety. Prosze o rady,
pozdrawiam,
DoMaT
domat3
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 16/4/2009, 21:11

Poszukaj na www.sklep.mieloch.pl jest sporo takich części i myślę że da radę coś znaleźć. Ale swoją drogą to nie lepiej by było kupić na allegro używaną ,,puchę" filtra i zostawić taki, moim zdaniem nie ma to jak oryginał. Jeśli już masz wsadzać jakiś ,,tuningowy" zamiennik to nie oszczędzaj bo filtr ma duży wpływ na osiągi i żywotność silnika.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez domat3 » 17/4/2009, 06:27

Własnie szukam tej oryginalnej puszki tylko ze jeden koles miał taka samą jak moja - spadajaca, a drugi juz sprzedal i mial sportowy filterek - dlatego zastanawiam sie nad sportowym.
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 1ea89151e3
Co myslicie o tym filtrze? Czy to bedzie wpuszczac tyle zanieczyszczen co stozek? Czy warto zainwestowac czy szukac innego?
Ja mam teraz cos takiego:
Czy po takiej zmianie filtra potrzebna bylaby zmiana dyszy glownej? Pozdro!
domat3
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 17/4/2009, 20:21

Ja bym raczej radził coś takiego:

Dyszy raczej zmieniać nie będzie trzeba ale wyregulować gaźnik. I pamiętaj o dobrym oleju do filtrów.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez domat3 » 18/4/2009, 06:55

Landryss czy te filtry ktore podeslales montuje sie bezposrednio na gaznik, czy raczej sie wsadza w jakies opakowanie? Mysle ze zmienie dysze bo u mnie byla najprawdopodobniej wiercona przez poprzedniego wlasciciela... Czy takie filtry trzeba nasaczac olejem? Bo ja olej mam tylko ze jak moj stary oryginalny filtr nasaczylem to mi wujek powiedzial ze glupote robie bo zatykam pory w gabce.
Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam!
domat3
Świeżak

Postprzez domat3 » 18/4/2009, 17:53

A ten olej? Trzeba smarowac czy nie? Pozdro
domat3
Świeżak

Postprzez domat3 » 18/4/2009, 20:47

czemu nie smarujesz? mi w sklepie mowili ze trzeba a wujek powiedzial ze nie trzeba :P i wes tu czlowieku madry badz xD
domat3
Świeżak

Postprzez domat3 » 19/4/2009, 13:40

Logiczne ze muchy nie przepuszcza :P ale ja chyba nasmaruje bo kurz czy piach sie dostanie do cylka i dupa potem :P Dzieki wszystkim za pomoc, Pozdro
domat3
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê