Przebieranie i dlawienie silnika przy odreceniu gazu;/
• Strona 1 z 1
Przebieranie i dlawienie silnika przy odreceniu gazu;/
witam wlasnie wrocilem z wieczornej wycieczki i troche mnie zmartwilo kiedy chcialem na 2biegu ok 4-5tys/obr odkrecilem manetkena ok 3/4 przepustnicy poczulem jakby przestal przyspieszac a zaczol jakby przebierac lekko strzelac w tlumiki(tak jak by przerywal) i po chwili jakby zaskoczyl i zaczol przyspieszac...tak samo przy ruszeniu musi dostac obrotow by plynnie ruszyc bo inaczej sie dlawi (chodz nie zawsze)... Podejrzewam ze wina moze lezec w swiecach lub filtrze powietrza no w najgorszym wypadku gazniki do regulacji... zaznaczam ze na swiecach filtrze powietrza(byl tylko przedmuchiwany powietrzem) kulnolem ponad 15 000km regulacja zaworow byla ok 12 000km temu a gaznikow nie ruszalem.... nie wiem tez kiedy te czynnosci robil poprzedni wlasciciel...:/
A Waszym zdaniem co to moze byc??? zgadzacie sie z moimi podejrzeniami??? pozdrowk
A Waszym zdaniem co to moze byc??? zgadzacie sie z moimi podejrzeniami??? pozdrowk
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Moze tak byc. Strzela w tlumik w momencie, jak mieszanka paliwowo-powietrzna nie jest spalana w odpowiednim momencie. Obrazowo po mojemu, jesli jakis cykl zaplonu zostal pominiety lub nie spalilo sie wszystko. U mnie mialem to samo - wysokie napiecie bylo spoko a w tlumik walilo ostro. Czyszczenie i regulacja gaznikow rozwiazala wszystkie problemy.
- orzech
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości