Upside down
• Strona 1 z 1
Upside down
Czy w crossowym zawieszeniu upside down powinna byc tylko jedna sprezyna?
-
Orzech1313 - Świeżak
tak-tylko jedna sprężyna i tylko jedno koło...najlepiej przednie. Wystarczy tez jedna zębatka w skrzyni biegów i jeden zawór w silniku...a i możesz spoko zostawić półkiery bo i tak takim sprzętem daleko nie zajedziesz. Człowieku co to za pytanie??!!A widziałeś kiedyś w salonie jednokołowe moto do sprzedaży. Myślcie ludzie trochę bo jak czytam takie coś to nie wiem dokąd ten świat zmierza.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Witam...
Kupiłem niedawno Aprilię Rs 250 do "małego" remontu którą rozkręciłem na części pierwsze , oczywiście zawieszenie przednie również celem wymiany oleju i uszczelniaczy. Strasznie sie wk... bo budowa prawej i lewej lagi była kompletnie inna , w prawej nie było sprężyny. Pierwsza myśl to ktoś kombinował przy tym zawieszeniu potem poskręcał byle jak nie wkładając połowy części - nawet nie wiadomo czy z tego modelu. No i gorączka , szukanie używanego zawieszenia , przeczesywanie e-bay'a , czytanie forum... Potem jeszcze raz uważnie przeczytałem serwisówkę i eureka !!!
NOTE
THE LEG GUARDS ARE COMPLETELY DIFFERENT ONE FROM THE OTHER: THE RIGHT GUARD PERFORMS THE FUNCTION OF A HYDRAULIC BRAKE IN EXTENSION , THE LEFT GUARD THAT OF A SPRING COMPRESSION
czy to znaczy , że mam pół motoru Panie Thrillco

Kupiłem niedawno Aprilię Rs 250 do "małego" remontu którą rozkręciłem na części pierwsze , oczywiście zawieszenie przednie również celem wymiany oleju i uszczelniaczy. Strasznie sie wk... bo budowa prawej i lewej lagi była kompletnie inna , w prawej nie było sprężyny. Pierwsza myśl to ktoś kombinował przy tym zawieszeniu potem poskręcał byle jak nie wkładając połowy części - nawet nie wiadomo czy z tego modelu. No i gorączka , szukanie używanego zawieszenia , przeczesywanie e-bay'a , czytanie forum... Potem jeszcze raz uważnie przeczytałem serwisówkę i eureka !!!
NOTE
THE LEG GUARDS ARE COMPLETELY DIFFERENT ONE FROM THE OTHER: THE RIGHT GUARD PERFORMS THE FUNCTION OF A HYDRAULIC BRAKE IN EXTENSION , THE LEFT GUARD THAT OF A SPRING COMPRESSION
czy to znaczy , że mam pół motoru Panie Thrillco

- Aprilia RS 250
- Świeżak
nooo eureko... wrescie sie kots z takim samym moto trafil.... ale wracajac do tematu.... moze chodzi o to ze jest jedna sprezyna na lage... bo chyba robia tez cos takiego ze wsadza sie 2... dobrze mowie?? a w rs'ce nie wiem jak jest.... powiem tylko ze mam w przenim zawieszeniu regulacje zrobiona w ten sposob ze w lewej ladze ustawia sie napiecie wstepne, a w prawej tlumienie odbicia.... moze to cos zmienia.. chodzi mi o wypowiedz Apriia RS 250
-
kravec - Administrator
Może być niesymetryczny amortyzator i wtedy w jednej ladze jest sprężyna w drugiej najczęściej tłumik;) co do kilku sprężyn to nie wiem jak w motorach ale w rowerkach tak się czasem stosuje dla poprawienia pracy. Pozdro i nie krzyczeć jak sie mylę:P
- bielek
- Świeżak
A tak dla informacji z tego co pamiętam Z1000 ma przednie regulowane zawieszenie, ale tylko w jednej ladze 

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
hahaha Thrillco za kogo ty sie uwazasz xd aż sie zarejestrowałem na forum jak czytam co ty piszesz. nie powiem ci jakie modele ale są motory które mają po 2 a nawet 3 spręzyny kazda inną jedna miekka inna twarda po to aby zawieszenie było bardziej konfortowe. takie rozwiązanie jest głuwnie w starszych motorkach. w tych nowszych jest jedna spręzyna która w niektórch miejsach jest twarda a w innych mniej. 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
A ty uważasz siebie za archeologa ?
patrz na daty :/

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
po co odkopywać takie archeologiczne tematy?
zarejestrowałeś sie chyba na forum, aby jak najszybciej nabijać posty
poluzuj
zarejestrowałeś sie chyba na forum, aby jak najszybciej nabijać posty
poluzuj
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości