problem z zzr
• Strona 1 z 1
problem z zzr
koledzy mam duzy problem z kawasaki zzr rocznik 97.Motor stopniowo coraz słabiej palił az przestał sprawdzałem swiece czyściełem gazniki cewkii nie w ogole sie nie odzywa jesli wiecie to pomozcie
- perla
- Świeżak
a rozrusznik wogole kreci? moze wytarly sie sie szczotki w rozruszniku... (jesli jest podobny do samochodowego) bo tak samo mialem w aucie... a na "pycha" probowales? wtedy powinien odpalic ;]
nie wiem jak w motorach ale w aucie tez mialem taki przypadek ze sam sie rozrzad przestawial, poniewaz wylecialo zabezpieczenie ktore powodowalo zmiany faz rozrzadu (niemozliwe a jednak), ktore prowadzily do tego ze auto raz palilo dobrze a raz bardzo ciezko az w koncu wogole nie zapalil wiec pomyslalem ze go "zaciagne" co sie okazalo bledem zyciowym
Final byl tragiczny poniewaz w koncu tloczki uderzyly w zawory krzywiac 12 z 16 zaworow ;]
nie wiem jak w motorach ale w aucie tez mialem taki przypadek ze sam sie rozrzad przestawial, poniewaz wylecialo zabezpieczenie ktore powodowalo zmiany faz rozrzadu (niemozliwe a jednak), ktore prowadzily do tego ze auto raz palilo dobrze a raz bardzo ciezko az w koncu wogole nie zapalil wiec pomyslalem ze go "zaciagne" co sie okazalo bledem zyciowym

- tejko
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości