Zobacz wątek - Malowanie motocykla<kilka pytań>
NAS Analytics TAG

Malowanie motocykla<kilka pytań>

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Malowanie motocykla<kilka pytań>

Postprzez Lotos1 » 5/4/2009, 10:21

Witam!!!
Chcę pomalować motorek, generalnie wszystko juz przygotowane do malowana(poszpachlowane itp.)
I teraz mam pytanie czy dużo cięzej i więcej jest roboty przy metaliku?Jak pomaluje teraz podkładem do plastiku to będzie git potem do akrylu i metaliku?
Idź swoją drogą, nie daj satysfakcji wrogom
Lotos1
Świeżak

Postprzez kepa4379 » 5/4/2009, 11:03

cześć,
najlepiej najpierw porządnie odtłuść plastiki.następnie pomaluj specjalnym podkładem zwiększającym przyczepność na plastiku, później podkład,
lakier i clear, jak będziesz w mieszalni to spytaj sie o taki preparat zwiększający elastyczność lakieru niestety nie pamiętam nazwy;/, malowanie metalikiem nie jest takie ciężkie jeżeli będziesz robił to w miarę dokładnie zaoszczędzisz parę stówek które miałbyś przeznaczyć na lakiernika:P, życzę ci powodzenia:P
kepa4379
Świeżak

Postprzez lokaczwien » 6/4/2009, 03:30

kepa4379 napisał(a):cześć,
najlepiej najpierw porządnie odtłuść plastiki.następnie pomaluj specjalnym podkładem zwiększającym przyczepność na plastiku, później podkład,
lakier i clear, jak będziesz w mieszalni to spytaj sie o taki preparat zwiększający elastyczność lakieru niestety nie pamiętam nazwy;/, malowanie metalikiem nie jest takie ciężkie jeżeli będziesz robił to w miarę dokładnie zaoszczędzisz parę stówek które miałbyś przeznaczyć na lakiernika:P, życzę ci powodzenia:P

uelastyczniacz do lakieru sie to zowie:)
lokaczwien
Świeżak

Postprzez kepa4379 » 6/4/2009, 06:11

lokaczwien no własnie o to mi chodziło:P
kepa4379
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa