Kawa ZZ6 600 i tłumiki przelotowe co z syncho?
• Strona 1 z 1
Kawa ZZ6 600 i tłumiki przelotowe co z syncho?
Witam. Proszę o info - wymieniłem tłumiki w kawie zzr - konkretnie same końcówki na przelotowe , kolektor zostal oryginalny czy musze robić synchro gażników, Moto odpala, nic nie strzela w gażnik i ładnie chodzi na wolnych obrotach i ładnie się wkręca. Zostawić to tak jak jest czy robić synchro dla pewności.
-
MATRIX123 - Świeżak
W zasadzie po każdym zmianie tłumika Powinno się robić synchronizację.
Ja u siebie też zmieniałem tłumik z katalizatorem na przelotowy. Nie robiłem żadnego synchronizowania nie miałem i nie mam problemu z odpalaniem z jazdą czy też żeby moto paliło dużo. Zmieniałem na początku tamtego sezonu i przejezdziłem cały-zero problemów
Więc jak uważasz, ja osobiście nie robiłem i jest spoko
Ja u siebie też zmieniałem tłumik z katalizatorem na przelotowy. Nie robiłem żadnego synchronizowania nie miałem i nie mam problemu z odpalaniem z jazdą czy też żeby moto paliło dużo. Zmieniałem na początku tamtego sezonu i przejezdziłem cały-zero problemów
Więc jak uważasz, ja osobiście nie robiłem i jest spoko

- Maro
- Świeżak
Zależy też czy jest dedykowane pod dany model jeżeli nie to lepiej dla silnika będzie wyregulowanie motocykla
Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
A co ma synchronizacja do wymiany tlumnikow?
Jezeli juz cos chcesz zrobic to ustawienie wlasciwego AFR.
Jezeli juz cos chcesz zrobic to ustawienie wlasciwego AFR.
- xxtreme
- Świeżak
xxtreme napisał(a):A co ma synchronizacja do wymiany tlumnikow?
Jeżeli już coś chcesz zrobić to ustawienie właściwego AFR.
tu sie z toba zgadzam.... można by od nowa wyregulować skład mieszanki na sadzie AFR. moze bys dostal przy okazji ze 2KM

ludzie czasami trochę uogólniają pojęcia syncho- czyli regulacja 4 gazniokow żeby po równo podawały na każdy cylinder, z regulacja składu mieszanki. jedno i drugie to całkiem inna sprawa.
pozdrawiam

-
wszok - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości