Zobacz wÄ…tek - bardzo dziwne....
NAS Analytics TAG

bardzo dziwne....

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

bardzo dziwne....

Postprzez dominik1215 » 20/3/2009, 21:04

witam. proszę kolegów... otóż mam niebywały problem z moja RF. Nie odpalałem jej jakieś 2 miechy i wczoraj postanowiłem obudzić w niej serce... odpaliła po kilku głebszych łykach na ssaniu. później chodziła bez problemów nie dymiła itp.... pochodziła z 20 min i ją zgasiłem .. dziś chciałem się przejechać próbuje odpalić ... a tu jedynie pierdnie z rury od czasu do czasu, później zalewa świece i już w ogóle dupa. jak myślicie co się mogło stać? dolałem troche oleju bo był wymieniany razem z filtrem, ponieważ był jego niski stan. czy to mogło mi uszkodzic silnik jeżeli jeżeli przypuścmy poziom oleju był za wysoki? czy może padły jedynie świece? proszę o rady
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
dominik1215
Świeżak

Postprzez elco » 20/3/2009, 21:44

tak na przyszlosc: jezeli decydujesz sie na pierwsze wiosenne odpalenie to od razu najlepiej deliktanie pogonic motocykl przynajmniej przez 30 minut.
Byc moze uszkodzeniu ulegly swiece. Najpierw sprobuj je osuszyc, oczyscic i wygrzac. Ostatecznie i tak prawdopodnie bedziesz musial je wymienic.
Oczywiscie nie wykluczam, ze powodem moze byc cos innego, ale to teraz przyszlo mi na mysl.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez limak14 » 20/3/2009, 22:04

też bym był za wymianą świeczek
podlec do mnie to powalczymy z tym problemem hehe :)
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Maro » 20/3/2009, 22:29

moim też zdaniem świece. Też posiadam Rf
Podobny problem miałem tamtej zimy. Postanowiłem przepalić moto, odpalił bez większych problemów, popracował ok 5min.
Następnym razem gdy chciałem znowu ją odpalić (po ok. miesiącu) lipa nie chciała załapać, zmieniłem świeczki i po sprawie.

Możesz też spróbować osuszyć świece tak jak napisał Kolega
Maro
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê