Naprawiane opony
• Strona 1 z 1
Naprawiane opony
Witam mam pytanie
Czy na naprawianych oponach "po małym gwoździu" da się jeszcze bezpiecznie jeździć?? Niby na aukcjach jest ze naprawa ma gwarancje do całkowitego zuzycia
Czy na naprawianych oponach "po małym gwoździu" da się jeszcze bezpiecznie jeździć?? Niby na aukcjach jest ze naprawa ma gwarancje do całkowitego zuzycia
- wojti2o
- Świeżak
ja to mam w dupie takie opony, dla mnie to one sie nadają jedynie do spalenia i niczego więcej. nikt nie da gwarancji że opona przy szybkiej jeździe nie straci swoich parametrów
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
opon sie nie naprawia.. jezeli konstrukcja opony zostanie naruszona to kazdy powazny wulkanizator i fachowiec zajmujacy sie tego typu sprawami powie ci jedno: szrot.. do wymiany.. nie baw sie w zadne naprawy, opona to przeciez cos co trzyma cie na drodze, niesprawna opona to zagrożenie dla bezpieczeństwa w puszce, tym bardziej gdy mowa o 2 kołach..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Chyba trochę przesadzacie. W samochodzie też wyrzucicie nową oponę bo jakiś gwóźdź się wbił? Wszystko zależy od uszkodzenia, małe dziurki są klejone na łatkę większe na kołek i wszystko jest ok. Co innego jak uszkodzony jest bok opony albo jakieś rozcięcie czy naprawde duża dziura.
-
Kurt - Świeżak
Miałem kiedyś klejoną opone i cały czas mi w głowie siedziało że jest ona klejona i jakoś tak dziwnie sie czułem, jak mocniej odkecałem gaz to obawiałem sie o opone
Dlatego kupuje nóweczki i nie przejmuje sie że mi opona jebnie
Dlatego kupuje nóweczki i nie przejmuje sie że mi opona jebnie
-
AlpenGold - Świeżak
Kurt napisał(a):Chyba trochę przesadzacie. W samochodzie też wyrzucicie nową oponę bo jakiś gwóźdź się wbił? Wszystko zależy od uszkodzenia, małe dziurki są klejone na łatkę większe na kołek i wszystko jest ok. Co innego jak uszkodzony jest bok opony albo jakieś rozcięcie czy naprawde duża dziura.
Tylko ze w samochodzie masz jeszcze 3 inne kola i wrazie gdy strzeli jedna to samochod sie nie przewroci:), a po za tym motocyklem jezdzi sie szybciej i zwykle opony maja wieksze przeciazenia niz w samochodzie.
- malyzck
- Bywalec
czy kiedykolwiek strzeliła komuś opona od tego? bo ja o takim czymś pierwsze slysze. prędzej druty powychodzą z opony czy włókna niż strzeli. nie przesadzajcie z tymi wymianami.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Uważacie że gwóźdź o średnicy 1-2mm jest wstanie poważnie uszkodzić oponę (pomijając oczywiście przecięcie wzdłuż, ale to inna bajka). Można latać po takich delikatnych nakłuciach, przecież opona nie wybuchnie od razu 

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
tak propo to wolałbym kupić używaną z dziurką po gwoździu, niż kupić lekko używaną w super hiper extra stanie i się cieszyć że mam nówkę sztukę całą oponę za pół ceny a potem na forum zadać pytanie dlaczego kierownica mi się trzęsie, bo przecież ta nowa opona ściągnięta z powypadkowego motocykla tak dobrze wygląda
To tak na przyszłość jakby ktoś się łudził że promocje trafił

To tak na przyszłość jakby ktoś się łudził że promocje trafił

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ja przejechalem z gwozdziem w oponie jakies 1000km, po czym ja zakleilem i przelatalem kolejne 4000km i nic mi nie jest, opona nigdy nie zawiodla a predkosci z jakimi jezdze rzadko schodza ponizej 160km/h na trasie.
Nie naprawia sie opon rozcietych i tych o ktorych bylo glosno jakos czas temu, nowe opony z kolkiem.
Gwozdz nie uszkodzi opony i mozna na niej smigac bez problemu. Oczywiscie jak chcecie to kupujcie po 1000km nowe opony bo moga byc juz uszkodzone i sa niebezpieczne
Nie naprawia sie opon rozcietych i tych o ktorych bylo glosno jakos czas temu, nowe opony z kolkiem.
Gwozdz nie uszkodzi opony i mozna na niej smigac bez problemu. Oczywiscie jak chcecie to kupujcie po 1000km nowe opony bo moga byc juz uszkodzone i sa niebezpieczne
929
-
cycu_rsko - Moderator
W Polsce panuje niezwykła moda, ludzie kupują sportowy motocykl, a do tego najtańsze opony jakie znajdą.
Efekt jest jakby silnik z nowego lancera postawić na zawieszeniu od malucha. Moc to będzie nadal miało, ale na prawdę szybko nie pojedzie.
W tym kraju żyją same dziady, każdy się chwali ile to ma kasy, kupuje drogą fure, a potem idzie do sklepu kupić jeden klocek hamulcowy.
Jak kogoś nie stać na opony to powinien jeździć rowerem.
Jeżeli nawet nowa opona strzeli, to jest to ryzyko które podejmujesz wyjeżdżając na drogę.
Zresztą wcale nie jest droższa jak średni mandat który możesz zarobić z podobnym, a nawet większym prawdopodobieństwem.
Efekt jest jakby silnik z nowego lancera postawić na zawieszeniu od malucha. Moc to będzie nadal miało, ale na prawdę szybko nie pojedzie.
W tym kraju żyją same dziady, każdy się chwali ile to ma kasy, kupuje drogą fure, a potem idzie do sklepu kupić jeden klocek hamulcowy.
Jak kogoś nie stać na opony to powinien jeździć rowerem.
Jeżeli nawet nowa opona strzeli, to jest to ryzyko które podejmujesz wyjeżdżając na drogę.
Zresztą wcale nie jest droższa jak średni mandat który możesz zarobić z podobnym, a nawet większym prawdopodobieństwem.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości