Suzuki Bandit 600
• Strona 1 z 1
Suzuki Bandit 600
Witam wszystkich, mam kilka pytanek:
1. Jak sprawdzic cisnienie podcisnienie w kolektorze ssącym , wiem że za pomoca wakuometrów, a może ma ktos konkretna instrukcje jak to zrobić i ewentualnie jak wyregulowac zawory w Suzuki bandit 600?
2. Jakie powinny byc prawidłowe wskazania wakuometrów?
3. Gdzie można kupic taki zestaw(wakuometrów) do pomiaru ciśnienia- wiem że na Allegro są i jeden kosztuje ok 50zł, czy muszę miec 4 zeby wyregulowac zawory, amoże jest gdzies zestaw z 4 do kupienia.
Dziękuje ślicznie za pomoc i pozdrawiam:)
1. Jak sprawdzic cisnienie podcisnienie w kolektorze ssącym , wiem że za pomoca wakuometrów, a może ma ktos konkretna instrukcje jak to zrobić i ewentualnie jak wyregulowac zawory w Suzuki bandit 600?
2. Jakie powinny byc prawidłowe wskazania wakuometrów?
3. Gdzie można kupic taki zestaw(wakuometrów) do pomiaru ciśnienia- wiem że na Allegro są i jeden kosztuje ok 50zł, czy muszę miec 4 zeby wyregulowac zawory, amoże jest gdzies zestaw z 4 do kupienia.
Dziękuje ślicznie za pomoc i pozdrawiam:)
- ekowalski13
- Świeżak
Ślicznie dziękuje za podpowiedź, nie wiem jak szukałem na forum że tego tematu nie znalazłem???
Ale mam jeszcze małe pytanko co do samego kupna zestawu wakuometrów(4) i fachowego szczelinomierza do takiej regulacji?
Przeszukałem pół netu i nic. Na alegro niby jest pojedyncza sztuka a mnie interesowałby zestaw tak w cenie ok. 200-250zł, gdzie można takie coś dostać i czy wogóle można dostac w takiej cenie.
Co do szczelinomierza to wszedzie są standardowe a nie takie do motoru???
Za wszelkie info z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Ale mam jeszcze małe pytanko co do samego kupna zestawu wakuometrów(4) i fachowego szczelinomierza do takiej regulacji?
Przeszukałem pół netu i nic. Na alegro niby jest pojedyncza sztuka a mnie interesowałby zestaw tak w cenie ok. 200-250zł, gdzie można takie coś dostać i czy wogóle można dostac w takiej cenie.
Co do szczelinomierza to wszedzie są standardowe a nie takie do motoru???
Za wszelkie info z góry dziękuję i pozdrawiam:)
- ekowalski13
- Świeżak
Ok, ale gdzie mogę dostać z taka dokładniejszą podziałką, bo wyczytałem na stronce "świat motocykli":
"Szczelinomierz przeznaczony do motocykli musi się cechować znacznie większą dokładnością i innym zakresem wymiarów niż narzędzia z przydomowych warsztatów używane do samochodów. Za kilkanaście złotych można kupić zestaw z listkami cechowanymi co 0,02-0,03 mm, co jest niezbędne, by regulację zrobić naprawdę dokładnie"
I cały problem w tym gdzie takie bawitko można kupić:)
Dziekuje za zainteresowanie!!!Pozdro:)
"Szczelinomierz przeznaczony do motocykli musi się cechować znacznie większą dokładnością i innym zakresem wymiarów niż narzędzia z przydomowych warsztatów używane do samochodów. Za kilkanaście złotych można kupić zestaw z listkami cechowanymi co 0,02-0,03 mm, co jest niezbędne, by regulację zrobić naprawdę dokładnie"
I cały problem w tym gdzie takie bawitko można kupić:)
Dziekuje za zainteresowanie!!!Pozdro:)
- ekowalski13
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa