gs500e strasznie dlugo sie rozgrzewa czy to normalne?
• Strona 1 z 1
gs500e strasznie dlugo sie rozgrzewa czy to normalne?
Czesc, od niedawna jestem posiadaczem powyzszego motocykla, nie jezdzilem na nim jeszcze zbyt czesgo ze wzgledu na brak prawa jazdy
kilka razy go odpalilem i zrobilem krotkie przejazdzki. motor czesto gasnie, nawet na ssaniu. Posiadam tez GZ125 na ktorym sie ucze, z tym motorem nie mam zadych problemow, rano odpalam, krotko ssanie, i od razu wiadomo ze ssanie nie potrzebne bo sam wchodzi na obroty. z 500 tak nie jest. po odpaleniu nie daje za duzo ssania bo od razu wchodzi na 3000rpm a wiadomo ze to nie zdrowe, daje mu polowe aby mial tak z 1500 i chwile sobie pracuje i slysze jak zaczyna kaleczyc i przygotowuje sie do zgasniecia, dam mu troche gazu to znow pochodzi chwile. potrafi zgasnac nawet po przejechaniu kilkuset metrow. Czy to normalne w tych silnikach (1993 rok produkcji) GZ125 tez jest chlodzony powietrzem i nagrzewa sie ladnie, szybko i pracuje bardzo stabilnie. 500tka ma przejechane 36000 mil czyzbym mosial sie przygotowywac do jakiegos wiekszego remontu? Pozdrawiam Jocker01

kilka razy go odpalilem i zrobilem krotkie przejazdzki. motor czesto gasnie, nawet na ssaniu. Posiadam tez GZ125 na ktorym sie ucze, z tym motorem nie mam zadych problemow, rano odpalam, krotko ssanie, i od razu wiadomo ze ssanie nie potrzebne bo sam wchodzi na obroty. z 500 tak nie jest. po odpaleniu nie daje za duzo ssania bo od razu wchodzi na 3000rpm a wiadomo ze to nie zdrowe, daje mu polowe aby mial tak z 1500 i chwile sobie pracuje i slysze jak zaczyna kaleczyc i przygotowuje sie do zgasniecia, dam mu troche gazu to znow pochodzi chwile. potrafi zgasnac nawet po przejechaniu kilkuset metrow. Czy to normalne w tych silnikach (1993 rok produkcji) GZ125 tez jest chlodzony powietrzem i nagrzewa sie ladnie, szybko i pracuje bardzo stabilnie. 500tka ma przejechane 36000 mil czyzbym mosial sie przygotowywac do jakiegos wiekszego remontu? Pozdrawiam Jocker01
- jocker01
- Świeżak
1,5k obrotów to żadne ssanie (same obroty na jałowym powinny być 1100-1300)
Daj mu ssania do oporu! Niezdrowo to może jest jak się go za długo trzyma więc potem możesz mu popuścić do 3 i jak jest zimno to niech tak postoi 2-3min zanim wsiądziesz. Też miałem gsa i nie protestował na takie traktowanie
PS. Na przyszłość takie pytanie to do działu "Mechanika motocyklowa"

PS. Na przyszłość takie pytanie to do działu "Mechanika motocyklowa"

http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości