problem z suzuki gsxr 600 k2, POMÓŻCIE !!
• Strona 1 z 1
problem z suzuki gsxr 600 k2, POMÓŻCIE !!
witam wszystkich
1. posiadam suzuki gsxr 600 k2 jest to moje pierwsze moto i lato 2008 było pierwszym sezonem. mam taki problem, moto zachowuje się podobnie jak opisał "nietypowy" w poście "Dziwnie zachowywujace sie moto
Prosze o pomoc!" tak jak by tylnie koło się ślizgało przy odkręceniu manetki moto zamiast przyspieszać nie nabiera szybkości, ale obroty rosną aż w pewnym momencie wkręci się na obroty i przyspiesza tak jak być powinno nie zwróciłem uwagi ale wydaje mis się że na wyższym zakresie obrotów czyli tak powyzej 10k dobrze się kręci. czy to jest właśnie wina popsutego sprzęgła że tak dziwnie wkręca obroty??
2. i wydaje mi się że go dziwnie muli na 2-im biegu, jak powiedzmy dojezdzam do skrzyżowania na drugim biegu i obroty maleją (oczywiście to jest prędkość rzędu 40km), gdy mu nagle odkręce manetke to tak jakby mu brakowało mocy nie ma takiego odejścia albo też jest to spowodowane tym sprzęgłem które by się ślizgało, ewentualnie pojemność 600 tak ma?
podpowiedzcie, proszÄ™ o pomoc !!!
1. posiadam suzuki gsxr 600 k2 jest to moje pierwsze moto i lato 2008 było pierwszym sezonem. mam taki problem, moto zachowuje się podobnie jak opisał "nietypowy" w poście "Dziwnie zachowywujace sie moto

2. i wydaje mi się że go dziwnie muli na 2-im biegu, jak powiedzmy dojezdzam do skrzyżowania na drugim biegu i obroty maleją (oczywiście to jest prędkość rzędu 40km), gdy mu nagle odkręce manetke to tak jakby mu brakowało mocy nie ma takiego odejścia albo też jest to spowodowane tym sprzęgłem które by się ślizgało, ewentualnie pojemność 600 tak ma?
podpowiedzcie, proszÄ™ o pomoc !!!
- windowsk2
- Świeżak
sprzęgło
Stań pod sciana wrzuc 5-6 bieg i powoli puszczaj sprzęgło dodając lekko gazu jak moto nie zgasnie przy puszczonym sprzegle to masz tarcze do wymiany bo sie slizgają oj widzę cieniutko u Ciebie z podstawowymi sprawami.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
witam ponownie
sprwdzilem sprzęgło tak jak mi podpowiedział "kargulvmax" tylko że przed tym całym zabiegiem popuściłem troszeczke linki od sprzęgła, sądząc że być może jest zbyt naciągnięta.
sprawdzałem na 6-tym biegu lekko dając gaz przy pełnym puszczeniu sprzęgła moto gasło, więc chyba można wykluczyć winę sprzęgła, no chyba że pomogło popuszczenie tej linki?
podpowiedzcie co o tym sÄ…dzicie
pozdrawiam
sprwdzilem sprzęgło tak jak mi podpowiedział "kargulvmax" tylko że przed tym całym zabiegiem popuściłem troszeczke linki od sprzęgła, sądząc że być może jest zbyt naciągnięta.
sprawdzałem na 6-tym biegu lekko dając gaz przy pełnym puszczeniu sprzęgła moto gasło, więc chyba można wykluczyć winę sprzęgła, no chyba że pomogło popuszczenie tej linki?
podpowiedzcie co o tym sÄ…dzicie
pozdrawiam
- windowsk2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości