Stuki z gaźników GSXR 600 98r. pomocy!
• Strona 1 z 1
Stuki z gaźników GSXR 600 98r. pomocy!
Witam,
mam taki problem z moto, że po odpaleniu coś strzela jak jest zimny. Rozebrałem motocykl i znalazłem miejsce, z którego wydobywa się dźwięk (czasami chyba nawet ogień). Może ktoś wie co jest nie tak i co należałoby zrobić.
pozdrawiam
mam taki problem z moto, że po odpaleniu coś strzela jak jest zimny. Rozebrałem motocykl i znalazłem miejsce, z którego wydobywa się dźwięk (czasami chyba nawet ogień). Może ktoś wie co jest nie tak i co należałoby zrobić.
pozdrawiam
- Załączniki
-
Zdjęcie028.jpg
- (39.56 KiB) Pobrane 109 razy
- szopja
- Świeżak
ok, poradziłem sobie z tym problemem. Były dwie możliwości rozwiązania kłopotu. Otóż ten "cypek"
był wyjściem od podciśnienia. W konstrukcji gsxr'a w silniku 600srad początkowo podciśnienie z tego miejsca trafiało do zbiornika paliwa (pompa 1997r.). później było zaślepiane około 98r., a chyba od 99r. w ogóle nie występowało. Miałem dwie możliwości: zaślepić lub podłączyć dodatkowo do pompy paliwa. Podłączyłem do pompy i jest świetnie. Motocykl nie parska i działa jak powinien.

- szopja
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości