jakieÅ› stuki w silniku gsx750f 98rok
• Strona 1 z 1
jakieÅ› stuki w silniku gsx750f 98rok
witam , mam mały problem , dzisiaj odpaliłem swoją suze zeby sie przejechać
i po pewnym czasie zaczeło coś dziwnie stukać w silniku , od tego stukania czuć na kierownicy drgania , co to może być , dodam ze po odpaleniu na lekkim ssaniu około 2500 obrotów , puzniej ją zostawiłem i dopiero lekko przegazowałem jak silnik był już gorący .
co to może stukać ?
nie jestem pewien , ale hyba walneło łorzysko na alternatorze , jak silnik jest zimny to nie stuka , dopiero jak sie rozgrzeje to stuka i te stuki słychać właśnie w okolicy alternatora , do tego jak dodaje gazu to swiatła przygasają,

co to może stukać ?
nie jestem pewien , ale hyba walneło łorzysko na alternatorze , jak silnik jest zimny to nie stuka , dopiero jak sie rozgrzeje to stuka i te stuki słychać właśnie w okolicy alternatora , do tego jak dodaje gazu to swiatła przygasają,
- gsx_750_f
- Świeżak
-
longer1234 - Świeżak
na obroty wchodzi zajebiście , zero dławienia sie , reakcja na odkręcenie manety natychmiastowa , rusza z dwójki tak jak z jedynki nie ma ruznicy , a na 3 jak przygazuje to rwie glebe i sie nawet nie dławi ni nic ,
jutro wykrece alternator i zobacze , bo to raczej to , a ty co myslisz kolego?
jutro wykrece alternator i zobacze , bo to raczej to , a ty co myslisz kolego?
- gsx_750_f
- Świeżak
U mnie był to łancuszek rozrządu.
Silnik jak zimny - jego olej ma większą gęstość i wtedy lepi się a sumie do wszystkiego - okleja łańcuszek i przekładnie. Gdy silnik sie rozgrzewa olej staje się rzadszy i spada z łancuszka, wtedy on jeśli jest zbyt luźny może uderzać o ślizgi. Spróbuj podciągnąć.
Silnik jak zimny - jego olej ma większą gęstość i wtedy lepi się a sumie do wszystkiego - okleja łańcuszek i przekładnie. Gdy silnik sie rozgrzewa olej staje się rzadszy i spada z łancuszka, wtedy on jeśli jest zbyt luźny może uderzać o ślizgi. Spróbuj podciągnąć.
Polerowanie elementów aluminiowych, stalowych (stal kwasowa, nierdzewna) na super połysk - lustro. | Poleruję felgi motocyklowe jak i samochodowe, pokrywy, dekle - każdy element. | | http://poleralu.fotosik.pl
- POLER
- Świeżak
spróbuj wysłuchać silnik tzn. stań z uchem od strony łańcuszka i przegazuj go, jak będziesz słyszał ze przy zejsciu też trzepocze i na niskich obrotach to bedzie raczej łancuszek ale nie mówie ze tak musi być. Opisuje tylko swój przypadek, który moze nawiązywać do twojego problemu.
Polerowanie elementów aluminiowych, stalowych (stal kwasowa, nierdzewna) na super połysk - lustro. | Poleruję felgi motocyklowe jak i samochodowe, pokrywy, dekle - każdy element. | | http://poleralu.fotosik.pl
- POLER
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości