"zapowietrzony" bandit 400 1993 r
• Strona 1 z 1
"zapowietrzony" bandit 400 1993 r
Witam. mam okazje kupić Bandita 400 z 1993 roku. jednak Koleś pisze że jest on zapowietrzony. Z tego co mi wiadomo to zapowietrzają się Diesle. Po zadzwonieniu do kolesia, ten mi powiedział że nie jeździł motorem ładnych parę miesięcy i teraz jak go chce odpalić to kręci ale słychać tylko rozrusznik silnik nie chce zaskoczyć. I mam problem. Czy warto w to się pchać. Po za tym "zapowietrzeniem" stan idealny. Jak myślicie jak dało by się to naprawić ? Czy wystarczyła by wymiana świec jeżeli iskra jest słaba, zalanie gaźników (jak to zrobić w tym konkretnie modelu), i może wlać trochę benzyny bezpośrednio pod świece bezpośrednio do komory spalania ? ? Z góry dzięki za porady. Nie ukrywam że zależy mi na czasie. Pozdrawiam
- fresta
- Świeżak
Dobrze, ze wlasciciel sie nie zapowietrzyl
Po dlugim postoju przyczyn braku rozruchu moze byc naprawde wiele. Poczawszy od swiec, przewodow wysokiego napiecia, zasniedzialych przewodow, syfu w gaznikach itd. Po tak dlugim postoju, tym bardziej kiedy nie mamy informacji jakie czynnosci serwisowe ostatnio byly wykonywane, samo uruchomienie motocykla to dopiero 1/4 sukcesu. Bedzie trzeba zainwestwac sporo pieniedzy, zeby ten motocykl przywrocic do normalnych waruknow eksploatacji. Szukaj czegos w lepszym stanie.

Po dlugim postoju przyczyn braku rozruchu moze byc naprawde wiele. Poczawszy od swiec, przewodow wysokiego napiecia, zasniedzialych przewodow, syfu w gaznikach itd. Po tak dlugim postoju, tym bardziej kiedy nie mamy informacji jakie czynnosci serwisowe ostatnio byly wykonywane, samo uruchomienie motocykla to dopiero 1/4 sukcesu. Bedzie trzeba zainwestwac sporo pieniedzy, zeby ten motocykl przywrocic do normalnych waruknow eksploatacji. Szukaj czegos w lepszym stanie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Albo jedź do niego odpalcie moto i będzie wiadomo co i jak.
Druga możliwość wziąć motocykl ze sprzedającym do najbliższego serwisu i ocenić co on jest wart.
Druga możliwość wziąć motocykl ze sprzedającym do najbliższego serwisu i ocenić co on jest wart.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
jeszcze brakuje żeby saprzedawca narbral wody w usta i będziesz miał kopmlet
Nigdy nie słyszałem terminu zapowietrznony motocykl
...zapowietrznony to może być układ hamuclowy
a ile ten sprzedawca chce za ten motocykl

Nigdy nie słyszałem terminu zapowietrznony motocykl

a ile ten sprzedawca chce za ten motocykl
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
3000zł. Doszliśmy z nim razem do wniosku że moto długo stało nie odpalane. I według mnie wystarczyło by spuścić paliwo z komór pływakowych i wlać nowego świeżego, oraz zbiornik zalać świeżym paliwem. No i wygrzać świece. Tylko jest taki problem że koleś nie chce pozwolić żebym coś przy tym motorze robił... A że tak powiem nie chce żeby się okazało że jak go odpalę u siebie to w silniku jest grzechotka :/ macie jakieś rady jak namówić sprzedającego żebym mógł zmienić te paliwo i wygrzać świece ? Z góry dzięki za pomoc.
- fresta
- Świeżak
fresta zachowujesz sie jak dziecko.....ewidentnie koleś coś kombinuje....mówisz mu prosto albo pan zapali tego rzęcha albo nici z umowy.....
lub piszesz z nim oświadczenie że motocykl jest sprawny i niema wad ukrytych i go kupujesz, odpalasz i jak bedzie coś nie tak, to mu zwracasz.
lub piszesz z nim oświadczenie że motocykl jest sprawny i niema wad ukrytych i go kupujesz, odpalasz i jak bedzie coś nie tak, to mu zwracasz.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Daj sobie spokój bo koleś ewidentnie coś kombinuje. Miałem do czynienia z takimi znawcami motorków.
Czekają na kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o moto i chcą go wcisnąć po "okazyjnej" cenie bo sami nie wiedzą co mu dolega, albo wiedzą że doprowadzenie do używalności to koszt taki jak zakup moto.
Czekają na kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o moto i chcą go wcisnąć po "okazyjnej" cenie bo sami nie wiedzą co mu dolega, albo wiedzą że doprowadzenie do używalności to koszt taki jak zakup moto.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
Ogólnie postanowiłem tak. Jeśli motor zagada i będzie chodził normalnie, i koleś zejdzie jeszcze z ceny to go wezmę. a jak nie to dozbieram troszkę drobnych i na wiosnę kupie bandita 600. Ale jeśli okaże się że 400 jest w dobrym stanie technicznym. To nad nią się zastanowię. A na razie czekam na wiadomość od kolesia bo miał mi dać znać jak motor odpali.
przy okazji... zna ktos moto z tego ogłoszenia? Jaki jest koszt dźwigni zmiany biegów do tego modelu (rocznika) ? bo znalazłem dźwignię za 79zł ale do 1996 a to jest 1995 (jest jakaś różnica ?)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M977838
przy okazji... zna ktos moto z tego ogłoszenia? Jaki jest koszt dźwigni zmiany biegów do tego modelu (rocznika) ? bo znalazłem dźwignię za 79zł ale do 1996 a to jest 1995 (jest jakaś różnica ?)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M977838
- fresta
- Świeżak
Szkoda że już teraz nie mam kasy bo sobie upatrzyłem fajną 600
http://moto.allegro.pl/item547382287_su ... 997_r.html
No ale cóż chyba będzie trzeba zaczekać do maja na motor :/ ale mam nadzieje że będzie się opłacało czekać

http://moto.allegro.pl/item547382287_su ... 997_r.html
No ale cóż chyba będzie trzeba zaczekać do maja na motor :/ ale mam nadzieje że będzie się opłacało czekać

- fresta
- Świeżak
zarówno jeden jak i drugi były po przejściach, ciekawe po jakich ?
Jak masz w granicach 4500 - 5000PLN to poszukaj CB500 łatwiej jest znaleźć w ładnym stanie.
fresta skÄ…d jesteÅ› ?
poszukaj na forum w ogłoszeniach.
Jak masz w granicach 4500 - 5000PLN to poszukaj CB500 łatwiej jest znaleźć w ładnym stanie.
fresta skÄ…d jesteÅ› ?
poszukaj na forum w ogłoszeniach.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
jak siÄ™ nie mylÄ™ to ta bandita 400 niby zapowietrzona stoi gdzieÅ› ze 10km ode mnie...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości