problem sprzęgło lub skrzynia biegów hornet 600...
• Strona 1 z 1
problem sprzęgło lub skrzynia biegów hornet 600...
witam serdecznie
w moim hornecie przy przełączaniu biegu z 1 na 2 dochodzi dosyć niepokojący rumot:)
na wyższych biegach się to już nie powtarza.
czy ktoś z was moz mi powiedzieć w jakim kiedunku mam szukać ustrki i/lub co musiałbym wymienić...
serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi
w moim hornecie przy przełączaniu biegu z 1 na 2 dochodzi dosyć niepokojący rumot:)
na wyższych biegach się to już nie powtarza.
czy ktoś z was moz mi powiedzieć w jakim kiedunku mam szukać ustrki i/lub co musiałbym wymienić...
serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Szerszeń 600... 2002rok | | www.w-f-m.hosted.pl
-
Tamburini_2006 - Świeżak
Wbij dwójkę, i pomęcz go na tym biegu na wysokich obrotach. Przeciągnij do do odciny kilka razy przy maksymalnym otwarciu przepustnicy. Jeśli nic niepokojącego się nie będzie działo, nie będziesz miał efektu jakby łańcuch przeskakiwał, to popracuj nad technika zmiany biegów. Jeśli bieg będzie wyskakiwał, to skrzynia do roboty. Sprzęgło też możesz wyregulować tak żeby było kilka mm luzu na klamce.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
nie nie panowie, przy bardzo niskich obrotach bieg wskakuje prawidlowo, ale przy wyższych obrotach słychać jakiś niepokojący dzwięk...
Szerszeń 600... 2002rok | | www.w-f-m.hosted.pl
-
Tamburini_2006 - Świeżak
mialem podobny problem w swoim, jak lecialem na gumie na pierwszym biegu i przy maksymalnych obrotach opadalem i wrzucalem dwojke to mi nie wchodzila czasami, ale byla to kwestia mojego zlego wrzucania biegu, gdyz za lekko podciagalem dzwignie zmiany biegow. A przy jezdzie normalnej przy zmianie z jedynki na dwojke na duzych obrotach wszystko jest ok. Ktos mi kiedys radzil alby sprawdzic poziom oleju, bo moze byc go za malo, wiec sprobuj tego u siebie
-
grzesko - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa