Zima - zamarznięte zaciski (?)
• Strona 1 z 1
Zima - zamarznięte zaciski (?)
Witam
Mam pewien problem
Przychodze dzisiaj do garażu próbuje zdjąć motór z centralnego a tu nic z tego... po chwili doszedlem do wniosku, że to klocki trzymają przednią tarcze... zaciski zacisneły sie i nie chcą puścić
dodam że w garażu mam zimno i wilgotno więc zapewne mrozy były główną przyczyną... zdażyła sie moze komuś taka sytuacja? bo nie wiem jak ten problem zaatakować
czy kombinować coś czy poprostu czekać na odwilż
pozdrawiam
Mam pewien problem

Przychodze dzisiaj do garażu próbuje zdjąć motór z centralnego a tu nic z tego... po chwili doszedlem do wniosku, że to klocki trzymają przednią tarcze... zaciski zacisneły sie i nie chcą puścić

pozdrawiam
-
Luku - Świeżak
a moze plyn wilgoci zlapal i przymarzl??? jaka jest temp zamarzania plynu hamulcowego???
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
e... to raczej nie plyn zamarzl...sam jestem ciekawy co sie stalo ...
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Po jezdzie po mokrym a tym bardziej po solance korodujace klocki polaczuly sie z korodujacymi tarczami. Musisz silno szarpnac moto, uslyszysz trzask i opor zniknie. Postaw moto kawalek dalej i zobacz co powstalo w miejscu styku klockow z tarczami. Jesli moto stalo dlugo mozesz miec wrzery w tarczach.
- PrzemoR6
- Świeżak
stał niecałe 2 tygodnie, więc nie tak długo a kołem na siłe nie da sie ruszyć - już próbowałem...
klocki są złączone z tarczą tak jakby klamka była cały czas wcisnięta... moze płyn hamulcowy nałapał wody i ta woda zamarzła i zwiększyła swoją objętość...?

-
Luku - Świeżak
całkiem możliwe - o ile nie wymieniałeś dawno płynu, lub było coś długo grzebane przy heblach i długo rozbebeszone. Płyn ma właściwości higroskopowe - chłonie wodę.
Na siłę, bym nic nie robił, bo możesz uszkodzić uszczelki - chociaż i tak wydaje mi się, że już za późno. Mimo wszystko - albo to jakoś ociepl, albo czekaj.
Na siłę, bym nic nie robił, bo możesz uszkodzić uszczelki - chociaż i tak wydaje mi się, że już za późno. Mimo wszystko - albo to jakoś ociepl, albo czekaj.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
po co grzebać na sile! poczekać. samo odtaje i wyschnie i tak nigdzie nie pojedziesz
... co za nadgorliwy czlowiek 

-
wszok - Świeżak
Aprilia RS 50, 2005
sorka ze sie tak wepchalem na forum
pryszczy juz nie wiem co z toba zrobic. najpierw napisales tego posta w motocyklach w temacie o moto na psa, teraz piszesz w temacie o klockach hamulcowych. jestes jakis niedorozwiniety?
gumis
pryszczy juz nie wiem co z toba zrobic. najpierw napisales tego posta w motocyklach w temacie o moto na psa, teraz piszesz w temacie o klockach hamulcowych. jestes jakis niedorozwiniety?
gumis
- tytanek1232
- Świeżak
Re: Aprilia RS 50, 2005
tytanek1232 napisał(a):sorka ze sie tak wepchalem na forum
chodzi o to ze mam aprilie rs50 2005r
wymienilem linke od gaznika bo mi sie zepsola, odpalilem motor pojezdzilem wszystko ladnie chodzilo, (gaznik czysty, filter czysty). A wiec wracam z szkoly (ujechalem jakies 10km) a tu nagle mi motor na wysokie obroty wskoczyl powyzej 5tys. caly czas i sie podnosi do maxa (czyli 12tys) a jak zaczynam ruszac manetka to jeszcze szybciej sie podnosi. dojechalem jakos do domu poregolowalem gaznik na rozne sposoby i dalej to samo. moze ktos wie co by moglo sie stac plisss, pomocy??
dzieki, nara
Po pierwsze idź najpierw się przywitać ! Po drugie nie pisz posta w nie swoim temacie a po trzecie nie pisz w każdym dziale tego samego pytania

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości