alarm w zx7r
• Strona 1 z 1
alarm w zx7r
witam. Mam maly problem z podlaczeniem tego cholerstwa. Otoz alarm jest wyposazony w zapalanie z pilota. Wszystko dziala oprocz tego odpalania z pilota. Problem tkwi w tym ze pilot zalacza stacyjke i kreci rozrusznikiem ale nie ma iskry a co za tym idzie nie odpali. Jak przekrece recznie kluczyk i krece rozrusznikiem z pilota to odpala . Niewiem jak mam ten kabelek podlaczyc od alarmu(plusowy po stacyjce)zeby zalaczalo stacyjke i dawalo iskre jednoczesnie, Czy trzeba cos zmostkowac czy cos? moze ktos mi podpowie
- oskaarek
- Świeżak
musiasz ten kabel od alarmu podlanczyc pod kabel od stacyjki ten ktory daje dalej prad na cewki ....(wiadomo ze stacykja odcina praddo tych elementow zasilajacych np zaplon... a potem łaczy go wiec musisz poszukac ktory kabel jest ten zasilajacy motopo przekreceniu kluczyka .... i problem z glowy.....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
no wlasnie niewiem bo w instrukcji alarmu pisze ze podlaczyc pod 12v po stacyjce i pod ten wlasnie podpialem. jest jeszcze jeden 12v ale stale i trzeci kabelek ma 6v i pozostale 2 nic na mierniku niewskazuja wiec niewiem.( te kabelki to o stacyjce mowa)
- oskaarek
- Świeżak
jeden napewno idzie pod aku(od alarmu) pewnie czerwony.... czarny Masa (-) 2 zolte na migacze...
jeden do przekaznika rozrusznika.... i jeden na zaplon pod stacyjke.... tak ja mialem w sqoim ale i tak to oddalem fachowcowi bo balem sie ze popale moduly.... (chodzilo mi o zdalne odpalanie bo tylko alarm bo pestka..
jeden do przekaznika rozrusznika.... i jeden na zaplon pod stacyjke.... tak ja mialem w sqoim ale i tak to oddalem fachowcowi bo balem sie ze popale moduly.... (chodzilo mi o zdalne odpalanie bo tylko alarm bo pestka..
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
no mam tak samo .wszystko podlaczone oprocz odpalania z alarmu. szkoda ze niewiesz jak ci ten fachowiec podlaczyl to odpalanie. Ja nie mam kogo zapytac i komu dac zeby to zrobil. No nic bede probowalhugo2003 napisał(a):jeden napewno idzie pod aku(od alarmu) pewnie czerwony.... czarny Masa (-) 2 zolte na migacze...
- oskaarek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 46 gości