cbr f2 umarła
• Strona 1 z 1
cbr f2 umarła
Cześć, mam f2 92 r. i problem z jej odpaleniem, wymieniłem świece i filtry, narazie nic więcej nie próbowałem. Moto kręci, ale nie zapala, czasem się odezwie, strzeli z tłumika, ale nic poza tym, jak podkręcam gaz przy odpalaniu to brzmi tak jakby miała już odpalić, ale czegoś jej brakuje. Dlaczego tak się dzieje ? moze ktoś miał już podobny problem ? prosze o pomoc
- Shinra
- Świeżak
senku to nie romet
Kiedy ostatni raz byly czyszczone i synchronizowane gazniki ?
czy motocykl przestal palic po wymianie swiec ?
odpalasz na ssaniu ?
jezeli wymieniles swiece sprawdz jeszcze przewody wysokiego napiecia.

Kiedy ostatni raz byly czyszczone i synchronizowane gazniki ?
czy motocykl przestal palic po wymianie swiec ?
odpalasz na ssaniu ?
jezeli wymieniles swiece sprawdz jeszcze przewody wysokiego napiecia.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
radzę udać się do mechanika.Ale nie tylko to chcialem napisać.Kilka lat temu miałem fzr600 i po zimie chćę odpalić o2o a tu strzela bucha i jakby już ale czegos brakuje.jako mechanik samochodowy -naprawie.Moto rozbierałem do połowy i nic nie znalazłem-tak chyba 3 dni i nic-decyzja do mechanika.Wiec złożyłem całego do kupy,usiadłem na yamę,aby przypomnieć sobie upojne chwile,zlozyłem stopke,przekreciłem stacyjke,zapłon i szok-moto żyje jakby nigdy nic.Cholera jasna zapomniałem że stopka odcina zapłon:):)
Życzę aby te z była jakaś taka pierdoła.pozdrawiam
Życzę aby te z była jakaś taka pierdoła.pozdrawiam
- zinekzx
- Świeżak
troche sie nie zrozumielismy senku
Owszem tyczy sie to wszystkich motocykli, ale mysle, ze nie trzeba wyciagac az tak ciezkich dzial i nie szukac przyczyny wlasciwie tam gdzie jej byc nie powinno tj. w zlym cisnieniu w cylindrach.

Owszem tyczy sie to wszystkich motocykli, ale mysle, ze nie trzeba wyciagac az tak ciezkich dzial i nie szukac przyczyny wlasciwie tam gdzie jej byc nie powinno tj. w zlym cisnieniu w cylindrach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):troche sie nie zrozumielismy senku![]()
Tu muszę cie poprawić.
Ciśnienie w cylindrach ma bardzo duży wpływ na jakość odpalania silnika spalinowego.Miałem kiedyś F2 na warsztacie która na 3 cylindrach miała 6 barów.Naprawdę był problem by ją uruchomić.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
zgadzam sie skwy.
Autor postu napisal, ze motocykl "prawie" zaskakuje. Gdyby rzeczywiscie chodzilo o cisnienie w cylindrach to podejrzewam, ze bez fachowej reki ta maszyna nawet by nie drgnela.
Proponowalbym najpierw poszukac pczyczyny w doplywie paliwa, ukladzie zaplonowym a dobieranie sie do cylindrow i szukanie przyczyny w silniku zostawilbym na koniec.
Autor postu napisal, ze motocykl "prawie" zaskakuje. Gdyby rzeczywiscie chodzilo o cisnienie w cylindrach to podejrzewam, ze bez fachowej reki ta maszyna nawet by nie drgnela.
Proponowalbym najpierw poszukac pczyczyny w doplywie paliwa, ukladzie zaplonowym a dobieranie sie do cylindrow i szukanie przyczyny w silniku zostawilbym na koniec.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Nie jest problemem podłaczyć manometr i sprawdzić.A na pewno jedna żecz będzie wyjaśniona.
Zawsze zaczyna się od mierzenia i sprawdzania wtedy wiadomo do czego się przyczepić.
Zawsze zaczyna się od mierzenia i sprawdzania wtedy wiadomo do czego się przyczepić.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Na moje oko to przy wymiane swiec moze pomylilem kable i nie podloczyles tak jak byly wczensije tylko na przemian.
-
Maniak1989rr - Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
moto nie paliła jeszcze przed wymiana swiec i filtrów, a już był czas wymiany, wazną rzeczą jest tez fakt, ze filtr powietrza byl dziurawy:/ ale ogólnie, maszyna przestala palic nagle. Myśle, że serwis jej się należy, to co zrobiłem sam to zrobiłem, jeszcze sprawdze przewody... resztą zajmie się mechanik 

- Shinra
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości