kiepski start a puzniej mul;///
• Strona 1 z 1
kiepski start a puzniej mul;///
witam...mam problem z moim gpz 750 a dokladnie jak jest zimny nie chce odpalic,zalewa sie i wogole nie chce zaskoczyc,trzeba na pycha wziasc a jak sie rozgrzeje i na trasie chce mu wstawic to tak do 5 tysiecy obrotow idzie dobrze ale powyrzej sie dlawi i kiepsko sie wbija na obroty:((( kumpel mowil ze bedzie trzeba zsynchronizowac gazniki...co o tym myslicie?? prosze o porade...
- alexxx661
- Świeżak
I tez ja mialem tak ze przy wkrecaniu sie ze srednich obrotow na wysokie mi sie dlawil moocykl, po prostu nie rozgrzalem go odpowiednio przed jazda. Na nastepnym dzien grzal sie na jalowym 10 minut, a potem przed 10 minut wogule nie cisnalem i pomoglo, zaczal sie normalnie wkrecac i wszystko bylo ok. Rozgrzej go dobrze przed jazda.
<b>Suzuki SMX 50</b> - www.bikepics.com/members/mis - http://miniurl.pl/polskajazda
-
Miś - Świeżak
GPZ 750 UNITRAK ma regulowane zawory blaszkami, jeśli ktoś wcześniej zaniedbał regulację, to prawdopodobnie możesz mieć wypalone zawory i gniazda zaworowe - ale zacząłbym od synchronizacji gaźników, wymiany świec, dokładnego przeczyszczenia całego układu zasilania, kontroli filtra powietrza ( najlepiej wymienić )
<b>Łysy `76
ZXR 750 `95</b>
ZXR 750 `95</b>
-
lysy1976 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa