wrzucam bieg-gasnie moto
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wrzucam bieg-gasnie moto
witam.mam gsf 650 n 2005rok.Wymienilem w nim swiece.Po wymianie i rozgrzaniu moto gdy chce wrzucic obojetnie jaki bieg (1lub2)od razu gasnie.Jaka moze byc tego przyczyna jesli wczesniej bylo wszystko dobrze?
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
nie wiedzialem ze moge byc az takim debilem:) polecialem go garazu i sprawdzilem - to ona byla winna.Dziexs 

Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
Mysle, ze ciezko byloby znalezc wsrod nas kogos kto by nie mial tego problemu na poczatku przygody z moto
Z biegiem km jest to oczywiste, ale dla poczatkujacego moze byc sporym problemem, wiec nie ma sie co wysmiewac tylko pomoc szybka rada i juz.

Z biegiem km jest to oczywiste, ale dla poczatkujacego moze byc sporym problemem, wiec nie ma sie co wysmiewac tylko pomoc szybka rada i juz.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Heheheh wlasnie, cwany sie znalazl. Kazdemu sie zdarza zapomniec o stopce...
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ja się jakieś 5 minut zastanawiałem na kursie dlaczego po wrzuceniu biegu moto gaśnie.
Oczywiście instruktora nie było więc sam musiałem do tego dojść a już w myślach chodziło mi "no ku*** spieprzyłem moto :/"
Tak to wygląda jak na kursie instruktor bardziej zainteresowany jest szukaniem kształtów zwierząt czy innych rzeczy w chmurach na niebie niż dokładnym nauczeniu kursanta co i jak.
Oczywiście instruktora nie było więc sam musiałem do tego dojść a już w myślach chodziło mi "no ku*** spieprzyłem moto :/"

Tak to wygląda jak na kursie instruktor bardziej zainteresowany jest szukaniem kształtów zwierząt czy innych rzeczy w chmurach na niebie niż dokładnym nauczeniu kursanta co i jak.
-
patryk83 - Bywalec
Ja tez mialem zabawna sytuacje. Kupilem moto, pojezdzilem troche i ktoregos dnia podjechalem do kumpla (laik motocyklowy) sie pochwalic. On obejrzal, usiadl, odpalil, wbil bieg i ... zgasl. Mysle sobie, no kur..., usiadl i mi spie... motocykl. Ponowil probe i to samo. Pomyslalem sobie ze zawsze cos sie zwali jak sie akurat chce pochwalic, setki mysli na raz w glowie sie klebi, patrze na stopke i eureka, moze to przez stopke. Powiedzialem do kumpla "podnies stopke glÄ…bie" dodajac usmieszek, dajac mu do zrozumienia ze od poczatku wiedzialem o co chodzi 

CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
Cwany, cwany Petty,
tak to już teraz jest. młode sztyle kupują se graty, byle latać, a podstawowych spraw związanych z obsługą i eksploatacją moto nie wiedzą.
oczywiście, że każdemu się zdarzy zapomnieć o stopce. to normalne. tylko poco ta panika.od razu trza gryzdolić na forum. najprościej naskrobać. a może by wartało pogłówkować trochę. akurat to nie wymaga wielkiego wysiłku.( nie chodzi przeca o wymianę rozrządu,hę?)
pozdrawiam.
PS. dla tych co nie wiedzÄ…:
żeby zastartować motocykl trzeba po przekręceniu kluczyka w stacyjce przełączyć przycisk START (taki czerwony zazwyczaj koło prawej manetki) a dopiero potem przycisk uruchamiania rozrusznika ( w większości pod tym czerwonym).
piszę to dlatego, bo widziałem już akcje jak jeden kolo spędził ponad godzinę na szukaniu usterki, podczas gdy przycisk startu był w pozycji STOP.
tak to już teraz jest. młode sztyle kupują se graty, byle latać, a podstawowych spraw związanych z obsługą i eksploatacją moto nie wiedzą.
oczywiście, że każdemu się zdarzy zapomnieć o stopce. to normalne. tylko poco ta panika.od razu trza gryzdolić na forum. najprościej naskrobać. a może by wartało pogłówkować trochę. akurat to nie wymaga wielkiego wysiłku.( nie chodzi przeca o wymianę rozrządu,hę?)
pozdrawiam.
PS. dla tych co nie wiedzÄ…:
żeby zastartować motocykl trzeba po przekręceniu kluczyka w stacyjce przełączyć przycisk START (taki czerwony zazwyczaj koło prawej manetki) a dopiero potem przycisk uruchamiania rozrusznika ( w większości pod tym czerwonym).
piszę to dlatego, bo widziałem już akcje jak jeden kolo spędził ponad godzinę na szukaniu usterki, podczas gdy przycisk startu był w pozycji STOP.
667 - nowy lepszy szatan
bez gratów.
bez gratów.
-
oorbus - Świeżak
-
oorbus napisał(a):żeby zastartować motocykl trzeba po przekręceniu kluczyka w stacyjce przełączyć przycisk START (taki czerwony zazwyczaj koło prawej manetki) a dopiero potem przycisk uruchamiania rozrusznika ( w większości pod tym czerwonym).
Tylko wcześniej jeszcze trzeba nalać paliwa... takie akcje też się zdarzają....
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
-
Fikol - Świeżak
-
Z tego co mi wiadomo to kolega ma Bandita więc chyba wie co mówi.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
No sęk w tym, ze ja tez i kurcze nie przypominam sobie, zebym go odpalala na wcisnietym sprzegle
Ja tylko grzecznie pytam 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
Nie wiem jak to jest. Może po prostu poprzedni właściciel zamontował coś takiego jako zabezpieczenie przed kradzieżą albo któreś roczniki tak miały.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
montowali kiedyś takie ustrojstwa, coby nie odpalać na zapiętym biegu bo wtedy moto z pod jaj( napisałem "JAJ" bo słowo na D nie przechodzi - takie świętoszki te mody ) lubi uciec
Ja za to w Kawie mialem tak, że na zapiętym biegu w ogóle nie reagował na starter.Dopiero właśnie po wciśnięciu klamy sprzęgła.taki trick.
pozdro

Ja za to w Kawie mialem tak, że na zapiętym biegu w ogóle nie reagował na starter.Dopiero właśnie po wciśnięciu klamy sprzęgła.taki trick.
pozdro
Ostatnio edytowano 21/11/2008, 19:44 przez oorbus, łącznie edytowano 2 razy
667 - nowy lepszy szatan
bez gratów.
bez gratów.
-
oorbus - Świeżak
-
Fikol - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości