ilosc oleju w oczku??
• Strona 1 z 1
ilosc oleju w oczku??
WITAM:)
Mam takie pytanie ile ma oleju powinno sie znajdowac w tym oczku bo ja nie mam tam zadnego min ani max kiedys cos slyszalem ze ma byc zakryte 3/4.
A ja jak na nim siedzÄ™ i trzymam go w pione to oczko jest cale zalane olejem.
Wiec nie wime czy nie za duzo. w ksiazce pisalo ze mi wchodzi 4 litry i wlalem nie cale 4 litry i nie iwme czyto nie jest juz za duzo.
A motor to RR z 2000 jak co.
pozdro:)
Mam takie pytanie ile ma oleju powinno sie znajdowac w tym oczku bo ja nie mam tam zadnego min ani max kiedys cos slyszalem ze ma byc zakryte 3/4.
A ja jak na nim siedzÄ™ i trzymam go w pione to oczko jest cale zalane olejem.
Wiec nie wime czy nie za duzo. w ksiazce pisalo ze mi wchodzi 4 litry i wlalem nie cale 4 litry i nie iwme czyto nie jest juz za duzo.
A motor to RR z 2000 jak co.
pozdro:)
- klimek417
- Świeżak
Litości !!!
Jak na nim siedzisz i patrzysz to pewnie przechylasz w którąś stronę dla równowagi. Moto ma być w pionie ale nie pod jeźdżcem.
Stan ma być widać w oczku. Najlepiej w górnym zakresie.
Ach Kur.. Warna mu..
Jak na nim siedzisz i patrzysz to pewnie przechylasz w którąś stronę dla równowagi. Moto ma być w pionie ale nie pod jeźdżcem.
Stan ma być widać w oczku. Najlepiej w górnym zakresie.
Ach Kur.. Warna mu..

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
900 czy 929 RR. W obu obok oczka są małe kreski lub kropki, z tego co pamiętam powinna być widoczna lekka bańka powietrza (tak około 2mm).
A oleju do silnika z wymianą filtra oczywiście powinno wejść 3,8 litra, jeśli zamierzasz jeździć na kole to może tak zostać, nie powinno zaszkodzić.
A oleju do silnika z wymianą filtra oczywiście powinno wejść 3,8 litra, jeśli zamierzasz jeździć na kole to może tak zostać, nie powinno zaszkodzić.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Teoretycznie jak jest za dużo oleju to może wypchnąć uszczelniacze i olej będzie ciekł z silnika, ale jak już wspomniałem jak ktoś zamierza jeździć na kole to warto aby było trochę więcej tego oleju.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
aja pozostane przy starej szkole i powiem, że oleju powinno być troszkę ponad środek oczka(czyli ok 3/4)
i tyle
tak mi powiedział mechanik
i tyle

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
limak14 napisał(a):aja pozostane przy starej szkole i powiem, że oleju powinno być troszkę ponad środek oczka(czyli ok 3/4)
i tyle
Jak masz Kawasaki to musi być lekko ponad max, chyba że chcesz robić panewki

Z mojego doświadczenia powiem że oleju powinno być na max, ni mniej ni więcej - chyba że ktoś jeździ na kole to może być ciut więcej ale to już zależy od tego jak mocny pion trzyma i jak długo jedzie w tym pionie.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
nie jak masz kawasaki tylko jak masz kawasaki zzr600 bo tylko w tym modelu były problemy ze smarowaniem 4 panewki podczas jazdy na kole z racji konstrukcji silnika. proszę nie pisać bzdur.
albo wogole nie pisac jak sie czegoÅ› nie wie 

-
wszok - Świeżak
Nie tylko ZZR600 i nie 4-ta tylko 3-cia, oraz nie tylko podczas jazdy na kole ale też gdy ktoś szybko jeździ po zakrętach.
Ostatnio znajomy jeździł na 2-ch kołach ZX-6R z minimalnym poziomem oleju i niestety panewka zatarta.
Inne modele to : ZZR1100, ZX 6 starsze modele, ZX 7 starsze modele z poczÄ…tku lat 90.
Sporo informacji uzyskałem od znajomego z serwisu Kawasaki.
Ostatnio znajomy jeździł na 2-ch kołach ZX-6R z minimalnym poziomem oleju i niestety panewka zatarta.
Inne modele to : ZZR1100, ZX 6 starsze modele, ZX 7 starsze modele z poczÄ…tku lat 90.
Sporo informacji uzyskałem od znajomego z serwisu Kawasaki.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości