Docieranie hondy nsr po tulejowaniu na tłoku wossner
• Strona 1 z 1
Docieranie hondy nsr po tulejowaniu na tłoku wossner
Witam mój przypadek jest szczególny więc poruszam znów temat który dla niektórych jest już nudny ale muszę to wiedzieć.
Oddałem cylinder do tulejowania firmie MOTOR-TECH z Katowic i zakupiłem do cylindra tłok firmy WOSSNER.I tu mam pytanie jak długo mam docierać tłok???
usłyszałem 3 wersje
1 wersja to 500km
2 wersja to 1000km
3 wersja 2000km
I nie wiem której werji się trzymać.Tłok WOSSNER jest odkuwanym tłokiem więc jest twardszy i w połączeniu z tuleją faktycznie może się troszkę dłużej docierać ale żeby aż 2000km??? nigdy jeszcze tego nie słyszałem
Proszę pomużcie bo nie wiem już kogo słuchać tyle wersji na ten temat>
Z góry dziękuję i pozdro dla wszystkich
Oddałem cylinder do tulejowania firmie MOTOR-TECH z Katowic i zakupiłem do cylindra tłok firmy WOSSNER.I tu mam pytanie jak długo mam docierać tłok???
usłyszałem 3 wersje
1 wersja to 500km
2 wersja to 1000km
3 wersja 2000km
I nie wiem której werji się trzymać.Tłok WOSSNER jest odkuwanym tłokiem więc jest twardszy i w połączeniu z tuleją faktycznie może się troszkę dłużej docierać ale żeby aż 2000km??? nigdy jeszcze tego nie słyszałem
Proszę pomużcie bo nie wiem już kogo słuchać tyle wersji na ten temat>
Z góry dziękuję i pozdro dla wszystkich
- damiannsr125
- Świeżak
wersja z 1000km jest jak najbardziej oki.
Tylko na początku dotrzyj przez dystans 500km na mixolu bez dawania w palnik.
Tylko na początku dotrzyj przez dystans 500km na mixolu bez dawania w palnik.
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
No ja narazie kręcę do 6 czasem 7 tyś obr/min.Leję jeszcze prócz do dozownika prosto do bezyny 3ml na każdy litr.I jeszce jedna sprawa która mnie niepokoi to spalanie.Przy spokojnej jeździe pali mi to 7l/100km
to bardzo wielkie spalanie porównywalne z 900RR a to tylko spokojna jazda.Ile mi to będzie paliło jak ją dotrę i wskazówka obrotomierza będzie w czerwonym polu?? Co może być przyczyną tak wielkiego spalania?
Co można zrobić aby zmniejszyć spalanie?
to bardzo wielkie spalanie porównywalne z 900RR a to tylko spokojna jazda.Ile mi to będzie paliło jak ją dotrę i wskazówka obrotomierza będzie w czerwonym polu?? Co może być przyczyną tak wielkiego spalania?
Co można zrobić aby zmniejszyć spalanie?
- damiannsr125
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa