Zobacz wÄ…tek - Kawasaki ZX 7 R i tuning... Co i jak?
NAS Analytics TAG

Kawasaki ZX 7 R i tuning... Co i jak?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kawasaki ZX 7 R i tuning... Co i jak?

Postprzez djmaxxi » 29/8/2008, 08:43

Siema. Kupilem niedawno Kawasaki ZX7-R. No i szukam pomysłów jak poprawi mu wyglad. Czy ma ktos jakies pomysly, ewentualnie stronki z tuningiem tego motorka? Bo ja sie za bardzona mechanice nie znam... I mam jeszcze jedno pytanie. Czy da sie do niego dorobic drugi tlumik? Po drugiej stronie? Bo to by fajnie wygladalo, a nie moge nic na ten temat znalesc... Z gory dzieki za kontakt. POzdro!
djmaxxi
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 29/8/2008, 12:05

Kolego siódemka jest pięknym rasowym motocyklem po co chcesz ja szpecić jakimiś pierdołami załóż sobie amortyzator skrętu zainwestuj w pełny układ Yoshimury czy Akrapovića kup dobre opony dobre świece filtry i ci wystarczy.... chyba ze chcesz go zwieśniaczyć to wtedy już nic nie mówie....
YZF R1
Moderator

Postprzez djmaxxi » 29/8/2008, 12:58

Nie, bron Boże:) Festynu z niego nie chce robic:) Ale ten drugi wydech by głupio nie wygladal. Myslalem o dwoch wydechach Yoshimury. I nie wiem czy taka modyfikacja jest w ogole mozliwa.
Do what You want, think what You do...
djmaxxi
Świeżak

Postprzez kosta » 29/8/2008, 15:32

pewnie jest tylko koszta astronomiczne bo musiałbyś wystrugać inny kolektor wydechowy pod dwa tłumiki i oczywiście dwa kominy a koszta nie małe, szkoda rzeźbić w gównie
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez djmaxxi » 29/8/2008, 15:48

No niby tak. W sumie moglem od razu kupic inny motor. Ale mi akurat o ten model chodzilo. Jezdzi i prowadzi sie pieknie, moim subiektywnym zdaniem oczywiscie. A w sumie koszty to drugorzędna sprawa. dwa wydechy to okolo 1400 zl. no i przerobka. A czy nie mozna wydechu przerobic tak, ze modyfikacje zaczynalyby sie w miejscu, w ktorym 4 rury schodza sie w jedna? Pod spodem motocykla. Czy przy takiej modyfikacji trzeba wydech przerabiac od samego silnika? nie bardzo sie na tym znam i dlatego takie pytania. W sumie przerobke bede robil w warsztacie jak cos, ale nie chce zeby mi klient kitow nawciskal...
Do what You want, think what You do...
djmaxxi
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê