Bandit400 ubywa oleju i problem z jazdÄ… POMOCY!!!
• Strona 1 z 1
Bandit400 ubywa oleju i problem z jazdÄ… POMOCY!!!
Witam ! Mam problem moim SuzukiGSF400Bandit mam go niecaly miesiac przejechalem niecale 2000km i zauwazylem juz na poczatku ze jest bardzo malo oleju gorzej bylo niz minimum...;/ kupilem 1 l dolalem i bylo si na full przejechalem 1000km i okazue sie ze oleju znowu brak... Teraz problem z jazda rzecz jest następująca odpalam go wszystko fajnie rozgrzewa sie elegancko ruszam i nie chce wchodzic na obroty przy 5-6 tys muli sie i trzeba dodac ssania zeby lepiej troche szedl.. poprzedni wlasciciel mowil mi ze zdjął blokacy na krućcach . Co zrobic w tej sytuacji..? chce wykrecic swiece i zobaczyc na która jest najczarniejsza.. Prosze o pomoc
- Koniulol
- Świeżak
Proponuje regulacje gaźników, czyszczenie filtrów. a co do znikającego oleju hmm albo wyciek albo pierścienie jest jeszcze kilka możliwości ale te są najbardziej prawdopodobne. Jakiego koloru są spaliny ?
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
A wiec tak olej nigdzie nie wycieka bo by sie to zauwazylo na podlodze w garazu... spaliny sa jak zimny lciutko niebieskawe ale to tylko jak na poczatku przygazuje i niechce jeszcze na obroty ale to chwilke taki dymek a pozniej po rozgrzaniu na czarno na wysokich max obrotach ... bylem u mechanika dzisiaj i powiedzial ze pierwsze co gazniki regulacja synchro czyszczenie ogolnie wyregulowac porzadnie... bo zdziwil sie jeszcze jak mu powiedzialem ile moj pali (7l)powiedzial ze 400 tyle nie powinna ...
a co do oleju to powiedzial ze mogly sie od zlej mieszanki nadpalic uszczelniacze zaworów .. ale mowil ze zobaczy sie po regulacji jak olej czy bedzie uciekal mocno czy nie.. 180 zl za zalatwienie samej sprawy z gaznikami to duzo wycenil.??

- Koniulol
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości