Kontrolka CHECK w GSXR - jak usunąć?
• Strona 1 z 1
Kontrolka CHECK w GSXR - jak usunąć?
Witam.
Posiadam GSXR 600 K3 i pali mi się na blacie kontrolka CHECK, z tego co sie orientowałem jest to kontrolka od przeglądu. Sam wymieniam wszystkie płyny itd - nie ufam serwisom no i nie wiem jak tą kontrolkę usunąć. Kiedyś słyszałem o jakiś kombinacjach kluczykiem ale nie wiem ile w tym prawdy... Da rade bez podłączenia pod komputer?
Pozdrawiam
Posiadam GSXR 600 K3 i pali mi się na blacie kontrolka CHECK, z tego co sie orientowałem jest to kontrolka od przeglądu. Sam wymieniam wszystkie płyny itd - nie ufam serwisom no i nie wiem jak tą kontrolkę usunąć. Kiedyś słyszałem o jakiś kombinacjach kluczykiem ale nie wiem ile w tym prawdy... Da rade bez podłączenia pod komputer?
Pozdrawiam
- speedy_2
- Świeżak
ta kontrolka nie informuje o okresowej wymanie oleju czy czegoÅ› tam, ta kontrolka informuje o jakiejÅ› usterce w silniku. Najprawdopodobniej coÅ› ze spalinami.
W starszych systemach jest niby na to sposób (u mnie niestety nie działa) w czasie 5 sekund 3 razy włączyć i wyłączyć zapłon. Kontrolka zacznie mrugać i po ilości mrugnięć można odczytać kod błędu. Ale czy to zadziała to nie wiem.
W starszych systemach jest niby na to sposób (u mnie niestety nie działa) w czasie 5 sekund 3 razy włączyć i wyłączyć zapłon. Kontrolka zacznie mrugać i po ilości mrugnięć można odczytać kod błędu. Ale czy to zadziała to nie wiem.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości