Zobacz wÄ…tek - problem z odpaleniem na gorÄ…cym silniku
NAS Analytics TAG

problem z odpaleniem na gorÄ…cym silniku

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z odpaleniem na gorÄ…cym silniku

Postprzez piotrekkawa » 4/8/2008, 09:13

witam. mam problem z kawasaki zx9r z 95-go. na zimnym silniku pali bez problemu natomiast na gorącym zagada ale nie zawsze. z pychu wystarczy jeden obrót wałem i moto chodzi. nie ma objawów zalanych świec ani braku paliwa. wygląda to na brak iskry,która w pewnym momencie kręcenia nagle się pojawia i silnik momentalnie zaskakuje na wszystkich garkach. aku jest zdrowe- po nawet tygodniowym postoju napięcie wynosi 12,6. sprawdzałem ładowanie i o dziwo na wyłączonych światłach było 14,6 a po włączeniu świateł 15,8. coś tu chyba nie gra. aż się boję żeby akumulator nie pozbawił mnie jajec,bo takie ładowanie to dużo za dużo. i teraz nie wiem gdzie szukać przyczyny,czyżby regler? ale skoro bateria naładowana jest na maxa to nie powinno być problemu tym bardziej że rozrusznik kręci jak wściekły. nie wiem,brak jakiejś masy? może przekaźnik rozrusznika? i dlaczego po bardzo długim postoju pali z dotyku a w podróży nie chce? ręce i majty mi opadają.
piotrekkawa
Świeżak

Postprzez Grzybu » 4/8/2008, 16:25

Witaj w klubie..
Wpisz sobie treść Twojego tematu w wyszukiwarkę na forum. ()w ogóle to od tego powinieneś zacząć.)

Wyskoczy kilka konkretów, He, he ..które niestety i tak nie prowadzą do jednoznacznych konkluzji, ale przynajmniej naświetlają pewne możliwości diagnostyczne.
EDIT:
Już znalazłem - viewtopic.php?t=15264&highlight=odpala+rozgrzaniu
Grzybu
Bywalec

Postprzez cbx 750fÅ‚aÅ„cut » 4/8/2008, 21:59

ladowanie masz dobre 16 to normalny poziom
cbx 750fłańcut
Świeżak

Postprzez cbx 750fÅ‚aÅ„cut » 5/8/2008, 21:09

wybacz kolego tu wyzej to moj blad z tym ladowaniem w mojej hondzie mam zegar ktory wskazuje mi sile ladowania skale ci przedstawie tak
8-9-10+11+12+13+14+15-16 vol pałzy oznaczaja czerwone pola dolna granica i gorna ty mowisz ze tobie wskazało prawie 16 czyli to juz czerwone pole w mojej hondzie ladowanie nieprzekracza 14
cbx 750fłańcut
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê