Zobacz wÄ…tek - BANDIT 400
NAS Analytics TAG

BANDIT 400

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

BANDIT 400

Postprzez waldek-majow » 26/9/2006, 20:07

Witam! mam bandita 400... mam problem bo odepiolem bak i podlaczylem ale zle zalalo cylindry do tego stopnia , ze przez tlumnik wylecialo paliwo przy probie rozpalenia....mechanik mowi, ze swiece do wymiany bo cos obrotow teraz nie ma a jeszcze musze olej zmienic bo przelalo sie troche don.... czy wymiana swiec wszystko zalatwi???odp. a i kranik gdyby mial ktos do tego bandita rocznik 92 wloch-- kranik sterowany podcisnieniem .....z gory dzieki :?:
waldek-majow
Świeżak

Postprzez PTB_PL » 27/9/2006, 11:51

zrob jeszcze regulacje gaznikow bo moga za duzo benzyny podawac i dlatego wylatuje ci przez rure :twisted: :twisted:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez waldek-majow » 27/9/2006, 14:56

to znaczy wymiana swiec po zalaniu jest konieczna......a i czy swiece na goroacy silnik zakladac trzeba bo koles mi tak mowil ale to chyba nie prawda bo glowica by poszla ?? odp
waldek-majow
Świeżak

Postprzez Wombat » 1/10/2006, 06:05

z tymi swiecami to chyba przesada. od kiedy paliwo uszkadza swiece. ja bym je wyczyscil dobrze i zalozyl z powrotem chyba ze ogolnie juz sterane sa... ile razy moje byly utopione za starych dobrych czasow wsk - gdy w celu odczyszczenia trzymalem je nieraz dobe w benzynie coby nagar rozmiekl i lepiej sie odczyscil.... znam za to inna sytuacje; sprzeta utopilo calkiem - padlo cos na twoj styl i gosc musial wymienic modol zaplonowy - sytuacja byla podobna jak odlaczenie swiecy w czasie pracy silnika (lub jej masy) :D - niektore moduly tego nienawidza - nie polecam takich zabaw. nie od dzis wiadomo ze trudniej o przeskok iskry w benzynie czy w oleju w porownaniu z powietrzem.... kto sie para alektronika pojazdowa to wie o czym mowie.
hehe a elektronike to teraz wrazliwa robia ... swiece zimne na zimny silnik. proste.
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości

na górê